fbpx

FOTO: V Šamoríne zaistili colníci falzifikáty známych značiek za vyše 100-tisíc eur

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Finančná správa

V Šamoríne odhalili falošný tovar v predajni, ktorého cena by sa vyšplhala na viac ako 100-tisíc eur. Informuje o tom Finančná správa Slovenskej republiky na svojej webovej stránke.

Takmer 3000 falzifikátov známych značiek odhalili ozbrojení príslušníci finančnej správy pri kontrole v predajni v Šamoríne.

Falzifikáty v rekordnej sume

Colníci celkovo odhalili až 2597 falzifikátov. Ide o kryty na mobilné telefóny, plyšové hračky, obuv, zberateľské kartičky, albumy a smart hodinky. Ak by bol tovar predávaný ako originálny, jeho celová cena by sa vyšplhala na viac ako 100-tisíc eur.

„Osobám, ktoré sa nezákonným spôsobom chcú priživovať na známych značkách okrem zničenia tovaru hrozí aj trestné stíhanie a pokuta od colného úradu až do výšky 67-tisíc eur,“ potvrdila hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Trnava Iveta Zlochová.

Za opakované porušenie zákona môže uložiť colný úrad pokutu až do výšky 135-tisíc eur. Upozornila, že falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením tiež nebezpečné pre zdravie.

Falzifikáty za vyše 100-tisíc eur. Zdroj: Finančná správa

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie