fbpx

8 z 10 žien nepozná číslo svojej podprsenky. Hrozia im tieto zdravotné problémy

Existuje niekoľko trikov, ako zistiť, či vám podprsenka sedí. Zdroj: Freepik, Unsplash

Podľa prieskumov 8 z 10 žien nepozná správnu veľkosť svojej bielizne. Onou správnou veľkosťou však nie je pevne dané číslovanie, napríklad 75 C, ale miery cez prsia a pod prsiami. Podľa týchto údajov si dámy nevyberajú bielizeň podľa veľkostnej tabuľky a objednávajú bielizeň, ktorá im nesedí. Je buď príliš malé, alebo naopak veľké. Informuje web mojezdravi.cz.

Zatiaľ čo u trička až tak nevadí zlá veľkosť, u podprsenky sa vystavujete mnohým rizikám. Keď škrtí, obmedzuje sa prietok krvi. Dokonca sa vám môžu začať vytvárať cysty, čo môže viesť až k  rakovine.

Pokiaľ vám prsia naopak vo veľkej podprsenke nedržia, môžete sa čoskoro stretávať s  bolesťami chrbta. Mnoho žien tiež bohužiaľ navyše nie je schopných akceptovať, že majú väčšiu veľkosť.

Objem pod prsiami 90? Nemysliteľné! Nie je zdravie však podstatnejšie? Navyše malá podprsenka vám rovnako vytvorí faldíky, ktoré ale veľa žien nerieši, pretože sa v zrkadle zozadu neprehliada. Myslite aj na to, že každý strih podprsenky vyžaduje iné číslovanie. Zatiaľ čo plnšia „balkonetka“ môže mať košíčky C, vykrojenejší push-up by teoreticky zniesla veľkosť D, pretože prsia môžu z tohto strihu ľahšie tzv. pretekať.

Od koho si nechať poradiť?

Úplne najlepšie je nechať si poradiť od skúsených odborníčok. Nemyslíme však predavačku v oddelení bielizne v supermarkete, tie väčšinou nebývajú školené.

Radšej sa obráť na predávajúcich v špecializovanom obchode so spodnou bielizňou. Tá ti nielen poradí, ale možno objavíte spolu aj kúsky, ktoré ti perfektne sadnú. Niektoré obchody ponúkajú aj špeciálne poradenstvo. Napríklad existuje Astratex Poradňa, ktorá poskytuje tzv. brafitting, službu, ktorej cieľom je nájsť perfektný strih a veľkosť podprsenky. Ide o štúdio, ktoré zároveň neslúži ako bežný obchod.

„Do Astratex poradne sa objednávate dopredu, a tak máte istotu, že si na vás odborníčka vyhradí celú hodinu a nebude musieť odbiehať, aby sa zároveň venovala iným zákazníčkam,“ prezradila Iva Janoušková z tejto spoločnosti, ktorá dodáva, že ide aj o miesto, kde si môžeš vyskúšať bestsellery aj omrknúť novinky.

Ako vybrať správnu podprsenku?

Existuje niekoľko trikov, ako zistiť, či ti podprsenka sedí. Dôležité je samozrejme začať pri veľkosti. Pokojne si vezmi do kabínky pár kúskov a porovnávaj.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie