fbpx

FOTO a VIDEO: Požiar v centre Prahy. Horí strecha budovy blízko Týnskeho chrámu

Na snímkach požiar historickej budovy v centre Prahy. Zdroj: X/@HasiciPraha

V Celetnej ulici v centre Prahy blízko Týnskeho chrámu zasahujú hasiči. V jednej z budov došlo k požiaru v medzistrešnom priestore. Zasahujúce zložky oblasť uzavreli. Počas udalosti sa nikto nezranil.

„Zasahujeme na Celetnej ulici pri hlásenom dyme vychádzajúcom zo strechy. Prvá jednotka je na mieste a zasahujeme vnútrom budovy aj po automobilovom rebríku,“ uviedli hasiči na sieti X krátko po 14. hodine.

„Na mieste sú hasiči z piatich staníc. Nie sú hlásené zranenia osôb. Horí na pôde domu,“ doplnili neskôr. Hasiči z tohto dôvodu rozoberajú časť strechy.

„Asistujeme v tejto chvíli hasičom, ulica Celetná je z dôvodu ohláseného požiaru teraz uzavretá,“ uviedol policajný hovorca Ján Rybanský.

Z budovy evakuovali asi 20 ľudí. Hasiči hľadajú termokamerou skryté ohniská, plamene sa nešíria, uviedli krátko pred 15. hodinou.

Záchranná služba vyslala na Staromestské námestie špeciálne veľkokapacitné vozidlo Fénix, posádku záchranárov a inšpektora. Zasahovať zatiaľ nemuseli. „Podľa aktuálnych informácií v tejto chvíli na mieste nie je nikto zranený, čakáme na ďalší vývoj situácie,“ povedali záchranári.

„Rozoberáme strechu, prelievame obhorené časti krovu. Požiar je pod kontrolou,“ uviedli hasiči po 15. hodine.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie