fbpx

Neoficiálne výsledky eurovolieb: Tesne zvíťazilo PS, títo poslanci budú Slovensko zastupovať v europarlamente

Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

V sobotu 8. júna sme si na Slovensku volili europoslancov do európskeho parlamentu na ďalších päť rokov. Aj keď oficiálne výsledky vyhlási komisia až dnes o 23.00 h, priebežné informácie už vyplávali na povrch.

Podľa informácií Denníka N, ktorý má neoficiálne výsledky od viacerých politických strán, výsledky zatiaľ naznačujú víťazstvo Progresívneho Slovenska. Smer-SD je v tesnom závese. Ďalšie mandáty údajne získajú len strany Republika, Hlas a KDH. Pri dvoch stranách, a to KDH a Hlas-SD, by malo ísť o jeden mandát.

Strany SaS, Demokrati, SNS či Maďarská aliancia by zostali bez europoslanca.

Ako ďalej uvádza denník, Progresívne Slovensko by malo získať šesť mandátov, Smer-SD päť a KDH s Hlasom po jednom.

Ktorí poslanci „vyhrali“?

Podľa informácií portálu Startitup sú známe aj neoficiálne mená, ktoré by sa mali dostať do europarlamentu.

  • Progresívne Slovensko: Ľudovít Ódor, Ľubica Karvašová, Martin Hojsík, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Michal Wiezik a Lucia Yar
  • Smer-SD: Ľuboš Blaha, Monika Beňová, Katarína Roth Neveďaková, Erik Kaliňák a Judita Laššáková
  • KDH: Miriam Lexmann
  • Hlas-SD: Branislav Ondruš

Neoficiálne výsledky TV Markíza

Neoficiálne výsledky zverejnila aj TV Markíza. Tá podľa jej slov disponuje dokumentom, ktorý hovorí o výhre Progresívneho Slovenska pred Smerom-SD. PS údajne získalo 27,81 percenta hlasov, Smer 24,76 percenta. Dostatok hlasov získala údajne aj mimoparlamentná strana Republika (12,53 percenta), Hlas-SD (7,18 percenta) a KDH (7,14 percenta).

OS ZZS: Na miesta volieb privolali záchranárov k šiestim prípadom

Sobotňajšie (8.6.) voľby do Európskeho parlamentu mali pokojný priebeh i z pohľadu zdravotníckych záchranárov. Napriek tomu bolo potrebné niekoľko ich zásahov priamo na miestach volieb. Informuje o tom hovorkyňa Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová.

„V súvislosti s konaním volieb sme vyslali ambulancie k šiestim prípadom,“ spresnila.

Záchranári pomáhali v obci Kopernica v Banskobystrickom kraji 58-ročnému mužovi, ktorý sa sťažoval na triašku a tŕpnutie končatín. „Transportovali ho do nemocnice v Žiari nad Hronom,“ dodala Klimešová. Prevoz do nemocnice si vyžiadal aj stav 65-ročnej ženy s bolesťami na hrudníku, ktorej záchranári pomáhali v Košiciach.

Ambulancia RZP v Košiciach zasahovala u 78-ročného pacienta, ktorý udával, že si necíti nohy; v Žiline zasa záchranári pomáhali 66-ročnej žene s kolapsom.

„Pomoc záchranárov potrebovala aj 46-ročná žena, ktorú v Dubnici nad Váhom postihol epileptický záchvat. V bratislavskej Petržalke posádka RZP ošetrila 73-ročnú ženu s úrazom hlavy,“ dodala Klimešová.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie