fbpx

Nemecko: Druhý útok nožom v tom istom meste. Obeťou sa stal politik

Ilustračná snímka (Zdroj: welt)

Obeťou je kandidát krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) do obecnej rady. Incident potvrdili polícia aj štátne zastupiteľstvo, informuje server Deutsche Welle.

Napadnutým je 62-ročný Heinrich Koch. Všetko sa odohralo v utorok okolo 22:45. Dvadsaťpäťročný podozrivý bol zadržaný a momentálne  je v psychiatrickej liečebni, pretože javil známky duševnej poruchy.

Podľa doterajšieho vyšetrovania neexistujú dôkazy, že by v Kochovi spoznal politika AfD. Ten zostáva v nemocnici, jeho zranenia neboli život ohrozujúce, píšu v spoločnom vyhlásení polícia a prokuratúra.

„Sme zdesení a otrasení,“ komentoval udalosť šéf regionálnej organizácie AfD Markus Frohnmaier. Agentúre AFP povedal, že sa všetko odohralo, keď politik pristihol trojicu ľudí pri strhávaní plagátov. Tvrdí, že jednému sa postavil, ďalší dvaja utiekli.

V nemeckom Mannheime sa pritom jedná o ďalší útok. Už minulý piatok zaútočil v meste 25-ročný neúspešný žiadateľ o azyl z Afganistanu na účastníkov akcie hnutia Pax Europa, ktoré je kritické voči islamu.

Najskôr zranil päť príslušníkov tohto hnutia vrátane jeho šéfa Michaela Stürzenbergera, potom smrteľne zranil aj 29-ročného zasahujúceho policajta. Podľa úradov mal útok zrejme islamistický motív.

Nemecko v uplynulých týždňoch zažilo aj niekoľko politicky motivovaných útokov. Začiatkom mája bol napríklad v Drážďanoch brutálne napadnutý Matthias Ecke, 41-ročná jednotka saskej kandidátky sociálnych demokratov (SPD). Politik utrpel zlomeninu jarmovej kosti, musel na operáciu a do kampane sa začal vracať až v polovici mája.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie