fbpx

Obľúbený dodávateľ kuchýň ohlásil koniec. Desiatky klientov už zaplatili zálohy

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Kuchyne Oresi Prešov , FREEPIK

Jeden z najväčších dodávateľov kuchýň na Slovensku ohlásil nečakaný koniec. Klienti spoločnosti Oresi Slovakia čelia nečakaným problémom. Aj keď v uplynulých mesiacoch zaplatili zálohu za nové kuchyne a očakávali ich dodávku, situácia sa náhle zmenila.

Ako informuje Index SME, jeden z najväčších dodávateľov kuchýň na Slovensku oznámil nečakaný koniec.

Český majiteľ firmy oznámil ukončenie činnosti na slovenskom trhu na webovej stránke. „Radi by sme vás informovali o aktuálnej situácii spoločnosti Oresi Slovakia. Sme dohodnutým predajcom kuchýň značky Oresi na Slovensku a mali sme povolenie používať túto značku pre naše podnikanie. Je dôležité zdôrazniť, že Oresi Slovakia a Oresi, ktorá pôsobí v Českej republike, sú ekonomicky úplne oddelené subjekty.“ 

Spoločníkmi slovenskej firmy sú Ladislav Jelen a Jiří Šimek. Šimek je väčšinovým majiteľom s 86-percentným podielom aj v českej spoločnosti.

Čo sa stane so zákazkami?

Firma Oresi prijímala objednávky a montovala kuchyne aj v posledných týždňoch. V marci sa modelka Silvia Kucherenko pochválila novou kuchyňou od Oresi.

Desiatky slovenských zákazníkov teraz vidia Oresi inak, najmä tí, ktorí zložili zálohy a ocitli sa v patovej situácii. V takýchto prípadoch klienti zvyčajne žiadajú vrátenie záloh v rámci konkurzného konania.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie