fbpx

Markíza končí rokovania so štrajkovým výborom. Sú pripravení na výpovede, tvrdí televízia

Na snímke Michal Kovačič. Zdroj: INSTAGRAM/ Michal Kovačič

Po ukončení vysielania diskusnej relácie Na telo sú zamestnanci televízie v štrajkovej pohotovosti. Preto Markíza v uplynulých dňoch rokovala so zástupcami štrajkového výboru v snahe dosiahnuť dohodu o ich požiadavkách. Dnes im doručila návrh na riešenie. Informuje o tom portál aktuality.sk.

Dnes televízia doručila návrh na riešenie otvorených otázok štrajkovému výboru, ktorý podľa jej slov považuje za správny a akceptovateľný.

„Napriek našej snahe o opätovné stretnutie sme z druhej strany nateraz neobdržali odpoveď. Považujeme to za signál, že protistrana nemá skutočný záujem dosiahnuť dohodu. Rozhodli sme sa preto ukončiť rokovania so zástupcami štrajkového výboru. Vedenie je však stále kedykoľvek pripravené rokovať s členmi redakcie, ktorí chcú situáciu skutočne deeskalovať a viesť konštruktívne rozhovory,“ píše v stanovisku Markíza.

Dopĺňa, že štrajkový výbor a jeho podporovatelia podľa stanice nepreukázali, že dosiahnutie konsenzu a deeskalácia situácie je ich úprimným cieľom.

„Dokonca deklarujú zámer privlastniť si časť právomocí vysielateľa. Vedenie TV Markíza zdôrazňuje, že tieto právomoci sú nedeliteľné a vyplývajú z povinností vysielateľa stanovených zákonmi Slovenskej republiky. Dodržiavanie všetkých zákonných a etických požiadaviek novinárskej práce bude aj naďalej prioritou vedenia televízie a Redakčnej rady CME, ktorú tvoria medzinárodne uznávaní novinári,“ píše sa tiež vo vyjadrení.

Apel redaktorom

Vedenie Markízy v úplnej zhode s Redakčnou radou CME je presvedčené, že požiadavky doručené zástupcami štrajkového výboru sú v súlade s názormi vedenia stanice.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie