fbpx

Severské krimi aj vegetariánska kuchárka: Novinky na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná fotografia (Zdroj: pixabay)

Novinky z oblasti severského krimi, detektívneho románu, zo sveta futbalu a kulinárstva rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Výmena je názov severského krimi švédskeho autora Stefana Ahnhema. Poriadna dovolenka je presne to, čo Carl a Helene potrebujú, aby utužili svoj vzťah. A keď v Kalifornii objavia dom snov, neváhajú ani okamih. Majiteľom ponúknu svoju rezidenciu na Štokholmskom súostroví, zatiaľ čo oni strávia leto v ich vile v Santa Cruz.

Hneď po príchode si však všímajú, že niečo nie je v poriadku. Je to skutočne ten istý dom, ktorý videli na fotkách? A čo sa medzi časom odohráva u nich doma? Našťastie majú v každej izbe bezpečnostné kamery a pokušenie sledovať cudzí pár je priveľké.

František Kozmon je autorom detektívneho príbehu Hľadanie Adama, v ktorom opisuje dve hlavné postavy. Mladý Adam vyrastá niekedy okolo roku 2010 na severe Slovenska, je synom člena náboženskej sekty a postupne objavuje svoju identitu a orientáciu. Stretáva sa so šikanou, útokmi, hanbou a neprijatím vlastnou rodinou.

Kamil pracuje o desať rokov neskôr ako PR manažér v komerčnej televízii. Po tom, ako mu jedného dňa zaklope na dvere umierajúca matka, musí čeliť zložitým otázkam o svojej minulosti a o sebe samom.

Joshua Robinson a Jonathan Clegg sú autormi knihy Messi versus Ronaldo. Azda neexistuje na svete človek, nehovoriac o futbalovom fanúšikovi, ktorý by nepočul mená Lionel Messi alebo Cristiano Ronaldo. Tieto dve futbalové legendy sa stretli v jednej ére a doslova prepísali futbalové dejiny.

Fanúšikovia sa delili na dva tábory a fandili vždy mužstvu, v ktorom práve hral Messi alebo Ronaldo. Okolo týchto dvoch mien sa vybudovali celé marketingové stratégie a stali sa samostatnými značkami.

Talianska autorka Cettina Vicenzino prichádza s vegetariánskou kuchárskou knihou Cucina Vegetariana. Ponúka vyše 70 nových receptov venovaných nielen vegetariánom a vegetariánkam, ale aj vegánom a vegánkam. Autorka čitateľa presvedčí o tom, že tradičné talianske menu so štyrmi chodmi je možné pripraviť aj bez mäsa a rýb.

Recepty v knihe preto rozdelila na predjedlá (Antipasti) a prílohy (Contorni), prvé chody (Primi), druhé chody (Secondi) a dezerty (Fine). Dozvie sa aj to, ako si doma pripraviť poctivé cestoviny a skvelou pomôckou bude aj sezónny kalendár zeleniny.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie