fbpx

Kanaďan stratil peňaženku. Tá sa k nemu vrátila po vyše tridsiatich rokoch

Nick Chowdhury a jeho nájdená peňaženka (Zdroj: Facebook/White Rock Live)

Keď Kanaďan Nick Chowdhury ani po dlhom hľadaní nenašiel peňaženku, ktorú si pri rybárčení položil na kamene pri mori, asi ani náznakom nedúfal, že sa s ňou ešte niekedy stretne.

Nedávno ju však náhodou našiel štrnásťročný mladík a rozhodol sa ju vrátiť pôvodnému majiteľovi, informuje o kurióznom prípade portál CTV News.

Nick Chowdhury sa v lete v roku 1991 vypravil za odliv rybárčiť k prístavu v meste Comox na kanadskom ostrove Vancouver. Preskočil cez okraj móla na vlnolamy z veľkých kameňov a pokračoval ďalej k vode. Pri tom si všimol, že mu z vrecka na šortkách trčí peňaženka.

„Tak som sa pozrel na jeden kameň, opatrne ju tam položil a povedal si, že si to miesto musím zapamätať,“ spomína si aj po dlhých tridsiatich troch rokoch. Lenže keď sa vrátil, peňaženka tam už nebola.

Celkom dlho skúšal hľadať v okolí, ale potom už musel ísť domov. „Mal som tam všetky doklady,“ povedal serveru CTV News s tým, že si neskôr kúpil úplne rovnakú novú peňaženku.

Avšak po dlhých tridsiatich troch rokoch sa nečakane zistil aj s tou pôvodnou. Našiel ju štrnásťročný Jamie Lee, ktorý prednedávnom v rovnakých miestach spoločne s kamarátmi hľadal zapadnutý ovládač od elektrického skateboardu. „Bola strašne zničená, boli v nej diery a otvoriť išla ťažko,“ popísal Jamie neobvyklý nález.

Nakoniec sa peňaženku otvoriť podarilo a ukázalo sa, že jej obsah je podstatne zachovalejší, než by mohol napovedať vonkajší vzhľad. Okrem iného tam boli aj Nickove doklady, s pomocou ktorých potom Jamieho otec Bill dokázal nájsť na sociálnych sieťach. Nick si najprv myslel, že ide o nejakú podvodnú správu, ale keď mu Bill poslal fotografiu starého preukazu, tak uveril.

„Je to ako závan z minulosti,“ bol Nick ohromený nečakaným stretnutím. A priznal, že sa na miesto straty v blízkej dobe chystal znova a vzal by so sebou aj deti. „Vtedy som tam išiel na bicykli, takže som mal všetko po vreckách, ale teraz tam pôjdem autom a všetko cenné nechám v ňom. Napríklad peňaženku,“ má jasno o budúcej výprave do prístavu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie