fbpx

SHMÚ vydal výstrahy. Dnes počítaj s prehánkami a búrkami (aktualizované)

Ilustračná fotografia Zdroj: FOTO TASR/DPA/ Jaroslav Novák

Počas utorka treba na Slovensku aj naďalej počítať so zamračeným a upršaným počasím. Zároveň sa však budú vytvárať aj búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre niektoré okresy výstrahy 2. stupňa. 

Počasie začala ovplyvňovať tlaková níž, ktorej stred sa aktuálne nachádza nad východným Maďarskom a veľmi pomaly sa bude presúvať smerom nad Ukrajinu. Informuje o tom imeteo.sk.

Počas utorka treba na Slovensku aj naďalej počítať so zamračeným a upršaným počasím. Zároveň sa však budú vytvárať aj búrky. Tie sa môžu sformovať prakticky kdekoľvek a očakáva sa ich tvorba aj v rámci zrážkového poľa, ktoré aktuálne prináša na naše územie dážď. Vlna búrok a zrážok nás čaká až do utorkového večera, pričom najhoršia situácia bude na severe krajiny.

Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 20 až 25. V Žilinskom, Prešovskom kraji, na Horehroní a na dolnom Spiši zväčša okolo 18 st. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 11 st. Fúkať bude prevažne slabý vietor. Pri búrkach prechodne zosilnie. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal aj výstrahy. Tie platia pre okresy Bratislava, Dunajská Streda, Košice-okolie – Hornád, Sabinov a Bardejov.

Na západnom Slovensku prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšie ranné teploty 16 až 13 a najvyššie denné 21 až 24 stupňov C. Na strednom Slovensku prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšie ranné teploty 15 až 10 a najvyššie denné 19 až 23 stupňov C. Na východnom Slovensku prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšie ranné teploty 15 až 11 a najvyššie denné 19 až 23 stupňov C.

Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 10 a najvyššia denná 17 stupňov C. Vo výške 1500 m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 9 a najvyššia denná 13 stupňov C. Vo výške 2000 m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 6 a najvyššia denná 10 stupňov C.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie