fbpx

Medveď v areáli podniku, len meter od dverí. Ľudí upozorňujú cez televíziu a rozhlas

Medveďa v areáli zachytila bezpečnostná kamera. ZDROJ: Facebook/Ivan Ševčík

Medveď sa najnovšie dostal až k vchodovým dverám Vojenského opravárenského podniku (VOP). Zachytili ho kamery bezpečnostného systému. Mesto už vydalo varovanie. Informuje web regiony.sk.

Záber, ako sa medveď prechádza pred vchodom vrátnice stráženého objektu, zverejnil na sociálnej sieti generál vo výslužbe a poslanec NR SR Ivan Ševčík. Ten uvádza, že medveď sa tam nachádzal za bieleho dňa, 2. júna, v obedných hodinách.

Objekt sa nachádza v strede lesa, ale mesto Nováky je vzdialené len necelé dva kilometre.

Mesto Nováky v tejto súvislosti vydalo varovanie. 

“Mesto Nováky upozorňuje občanov a širokú verejnosť, že počas prvého júnového víkendu bol v katastri mesta Nováky spozorovaný pohyb medveďa a to v mestskej časti Lelovce, v areáli vojenského útvaru. Vzhľadom na jeho výskyt mesto odporúča občanom, aby dobre zvážili potrebu návštevy lesov v celom okolí mesta Nováky a do priľahlých lesov radšej nechodili,” píše na sociálnej sieti.

Ako uviedol primátor mesta Nováky Branislav Adamec, svojich obyvateľov a verejnosť upozorňujú na túto skutočnosť prostredníctvom sociálnych sietí, webovej stránky, mestského rozhlasu či káblovej televízie.

Zásahový tím prehľadával areál

O výskyte medveďa v areáli v Novákoch už bol informovaný aj Zásahový tím pre medveďa hnedého. Zásahový tím Ponitrie sa bol už dvakrát pozrieť v samotnom areáli. O prípade medveďa v tomto areáli vedia, dokonca tam už dvakrát boli a prehliadli všetko aj so psami.

Zásahový tím sa prirpavuje na riešenie situácie. Bližšie informácie o postupe však nemôže poskytnúť, vzhľadom na to, že sa jedná o VOP, ktorý spadá do pôsobnosti Ministerstva obrany SR.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie