fbpx

Hasiča Lukáša na D1 zrazil zdrogovaný vodič. Na jeho pohreb dorazil aj Pellegrini

Marián (vľavo) vstúpil pred 10 rokmi do zboru z radov mestskej polície. Lukáš sníval o veľkej rodine. Zdroj: PZ

Bol zasnúbený a všetko mal pred sebou. V pondelok 3. júna prebehol v obci Trenčianske Stankovce pohreb hasiča Lukáša H. (†27), ktorý zomrel s kolegom Mariánom Š. (†43) na diaľnici D1. Rozlúčiť sa prišla rodina, kamaráti, hasiči z celého Slovenska, no i primátori a starostovia z okolitých miest a obcí. Informuje novycas.sk.

Hasičov zrazil kamión, za ktorého volantom sedel poľský vodič s drogami v krvi. Poslednú rozlúčku prežívajú s najbližšou rodinou hasiči z celého Slovenska. Na poslednú rozlúčku prišli i minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a zvolený prezident Peter Pellegrini i štátna tajomníčka ministerstva vnútra Lucia Kurilovská.  Informuje blesk.cz.

Peter Pellegrini. Zdroj: Reprofoto/Pluska

V okolí hrobu počas slovenskej hymny stoja stovky smútiacich, ktorými llomcovali emócie, keď do hrobu vkladali truhlu za zvuku sirén, ktoré vydávali desiatky hasičských áut.

„Smútok sa votrel do príbytkov našej obce. Dnes sa vám zdá, že nedokážete urobiť krok ďalej, že s ním odišla nádej a zmysel života, že slzy smútku za milovaným Lukášom nikdy nevyschnú. Aj napriek tejto veľkej strate žite ďalej s vedomím, že to bol úžasný človek,“ adresovali predstavitelia obce dojímavé slová pozostalým a priateľom nebohého mladíka. „Už vieme, čo znamená tá pravá skutočná samota, ako náš anjel strážny vlúdiš sa nám do snov z tej diaľky. To je tvoj svet, svet pokoja a ticha. Už len tíško snívaj,“ zaznel odkaz do neba.

Tragédia sa stala pri obci Horná Streda na západe Slovenska, dvoch hasičov mal zraziť poľský vodič Mariusz. Tomu dokonca vyšiel pozitívne aj test na návykové látky.

Poľský vodič Mariusz. Zdroj: Reprofoto/Pluska

Za tragickú nehodu, pri ktorej vyhasli životy dvoch hasičov a príslušník mýtnej polície bojuje o život, mu hrozí až päť rokov vo väzení.

Nehoda hasičov. Zdroj: Reprofoto/Pluska

Pred sudcom plakal. Informuje pluska.sk.

„Negatívne vo vzťahu k osobe obvineného podľa sudcu vyznieva pozitívny test na drogy, a to konkrétne na amfetamín a tetrahydrokanabinol. Aj sám obvinený na výsluchu po vznesení obvinenia uviedol, že občas fajčí marihuanu, ktorú naposledy užil asi pred dvomi týždňami a výnimočne si dal dňa 18.05.2024 aj amfetamín. Poprel však, že by viedol vozidlo v inkriminovaný deň pod vplyvom omamných alebo návykových látok,“ uviedol hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus.

„Lukáš mal v kalendári vyznačený dôležitý termín svadby, plánoval vlastné bývanie s priateľkou, dovolenku v Chorvátsku na vlastnoručne opravenej motorke Jawa,“  zaznelo v smútočnej reči.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie