fbpx

Po náleze rakiev pri Eiffelovej veži zadržala polícia tri osoby

Po náleze rakiev pri Eiffelovej veži zadržala polícia tri osoby. Zdroj: Reprofoto/Gulf Today

Pri Eiffelovej sa objavili prázdne rakvy s nápisom „Francúzski vojaci z Ukrajiny“. Zakročila polícia a v tejto súvislosti zadržala v pondelok troch ľudí.

Rakvy zabalené vo francúzskych vlajkách boli nájdené pri Eiffelovej veži v sobotu. Zadržané osoby pochádzajú z Bulharska, Nemecka a Ukrajiny a majú menej ako 30 rokov, uviedla miestna prokuratúra. Ponechanie rakiev pri Eiffelovej veži označila za akt psychického násilia.

Portál Times of India s odvolaním sa na bezpečnostné dokumenty napísal, že zadržané osoby boli v kontakte s mužom podozrivým z nasprejovania červených dlaní na parížsky Pamätník holokaustu v polovici mája.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára prvýkrát naznačil, že v otázke vyslania európskych vojakov na Ukrajinu sa nedá nič vylúčiť. Ako jednu z možností ich zapojenia sa uviedol pomoc pri výcviku ukrajinských vojakov na území Ukrajiny.

Francúzsko by čoskoro mohlo poslať na Ukrajinu vojenských inštruktorov aj napriek obavám niektorých spojencov a ruskej kritike, uviedla minulý týždeň agentúra Reuters s odvolaním sa na diplomatické zdroje. Informuje portál france24.com.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie