fbpx

Kauza chlapca, ktorý mieril na Pellegriniho dom, bude mať dohru. Na rodinu si posvieti štát

Kamerové zábery a Peter Pellegrini. Zdroj: reprofoto/Pluska, TASR - Jaroslav Novák

Pri dome, v ktorom sa zdržiava novozvolený prezident Peter Pellegrini, zachytili kamery vo štvrtok 30. mája popoludní podozrivú osobu v žltom tričku a s čiernou kuklou na hlave. Išlo o iba 6-ročného chlapca. Teraz bude mať incident dohru aj s Oddelením sociálnoprávnej ochrany detí.

Ako informoval portál Startitup, rodinu 6-ročného chlapca, ktorý mieril na dom Petra Pellegriniho, bude vyšetrovať Oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí. Povedal to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš.

„Pôjde o štandardný postup, vykonáme rozhovor s dieťaťom, vykonáme rozhovor s rodičmi, pošleme dožiadanie na školu a k lekárovi. Nie je tolerovateľné, aby 6-ročné dieťa s kuklou na hlave a s atrapou zbrane trčalo z auta a na niekoho mierilo. To je okamžite na podnet na Oddelenie sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately,“ dodal.

Udalosť otriasla koalíciou

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ostal v šoku. Nemyslel si, že situácia zájde až tak ďaleko, že ju niekto bude riešiť so zbraňou v ruke. „To, čo sa však udialo včera, to som už nedokázal uveriť svojim vlastným očiam,“ povedal Šutaj Eštok k incidentu pred domom Petra Pellegriniho.

„Sme pripravení konať v zlomku sekundy. Naozaj chceme testovať, či je polícia pripravená zasiahnuť? Všetkým týmto bláznom a majstrom sveta hovorím: Áno, sme pripravení konať,“ uviedol minister. Tento človek podľa Šutaja Eštoka navyše riskoval nielen svoj život, ale aj život svojho dieťaťa.

Chlapec mal mať otvorené okno, na sebe mal kuklu. Jeho otec, ktorý auto šoféroval, kuklu na sebe nemal. Podľa jeho slov chlapec mieril pred seba, nie konkrétne na dom Petra Pellegriniho. Policajti ho nezastavili hneď, volali mu asi o hodinu. Chlapec mal podľa slov jeho otca traumu a strieľacie hry už hrať nechce, pretože situáciu pochopil. NAKA bola na mieste len chvíľu. „Nič zlé som neurobil a môj syn tiež nie,“ dodal.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie