fbpx

Extrémistovi Bombicovi zrušili YouTube kanál. Zákaz je doživotný

Daniel Bombic, známy ako Danny Kollar. Zdroj: TASR/KR PZ v Žiline

Extrémista Daniel Bombic, známy z kontroverzných videí, kde pravidelne nadáva a útočí na vybraných politikov a politické strany, už viac na YouTube video nepridá. Spoločnosť mu zrušila účet a zákaz bude doživotný – platiť bude aj na jeho alternatívne vytvorené účty.

Daniel Bombic, ktorý na svojom youtubovom kanáli pravidelne zverejňoval extrémistický a konšpiračný obsah, na platforme skončil. Účet mu zrušila spoločnosť Google, ktorá mu udelila doživotný zákaz. Do svojich videí si často pozýval aj súčasných vládnych predstaviteľov – medzi nimi bol aj súčasný minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Zákaz platí aj pre jeho alternatívne účty, ktoré by si chcel vytvoriť. Buď to dokáže Google vyhodnotiť sám, že ide o tú istú osobu, alebo stačí nahlásiť jeho nový účet či obsah. Bombic tak príde o značný zdroj príjmov, ktorý získal vďaka verným fanúšikom cez členské. Vďaka tejto funkcii mohli napríklad komentovať videá počas streamov.

Na svojom YouTube kanáli mal 79 500 sledovateľov, o ktorých mihnutím oka prišiel. Rovnako si už na najväčšej videoplatforme nikdy nezastreamuje. Ide o pravidlá samotného YouTubu, podľa ktorého je tzv. ban (zákaz) doživotný. V porovnaní s Facebookom či Instagramom je tak v pravidlách zmena. „Na rozdiel od Facebooku či Instagramu si tak Bombic nemôže jednoducho založiť nový kanál a zbierať sledovateľov od nuly,“ uviedla facebooková stránka, ktorá na prípad upozornila.

O svoj YouTube účet prišiel aj kontroverzný dietológ Igor Bukovský. Ten prišiel o svoj kanál na platforme Youtube ešte koncom apríla. Mal na nej až 30-tisíc odoberateľov.

Podľa informácií SME mu ho vymazal samotný Youtube, a to pre obchádzanie pravidiel. Viac sme o tom písali TU.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie