fbpx

Žiar nad Hronom: Mestskí policajti vlani uložili 905 pokút

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Mestská polícia Bratislava

Žiarski mestskí policajti v minulom roku zistili 2235 protiprávnych deliktov a uložili celkom 905 pokút v hodnote 12.793 eur. Vyplýva to zo Správy o činnosti Mestskej polície (MsP) v Žiari nad Hronom za rok 2023.

Prevažnú väčšinu deliktov, celkom 96,9 percenta, tvorili priestupky, ďalších 0,7 percenta tvorili trestné činy a 2,4 percenta iné správne delikty. Vlastnou činnosťou zistili príslušníci žiarskej MsP spolu 1516 priestupkov a 719 priestupkov nahlásili občania.

Najviac deliktov, celkom 1318, bolo v oblasti statickej dopravy. Na úseku verejného poriadku ich evidovali 297, v oblasti ochrany nefajčiarov 176. Menšiu časť, celkom 49, tvorili priestupky na úseku chovu psov a evidovali aj 44 priestupkov proti majetku.

V oblasti porušovania všeobecne záväzných nariadení (VZN) evidovali spolu 292 priestupkov, pričom najviac porušovaným bolo VZN o požívaní alkoholu a VZN o odpadoch.

Ako sa ďalej uvádza v správe, v blokovom konaní riešili mestskí policajti 869 priestupkov v hodnote 9745 eur a v rozkaznom konaní udelili 37 pokút v rámci objektívnej zodpovednosti držiteľa vozidla.

Policajti vlani neudelili ani jednu blokovú pokutu nezaplatenú na mieste. Pri platobných transakciách MsP používa POS – platobný terminál, cez ktorý bolo vlani zaplatených celkom 96 priestupkov v celkovej výške 1395 eur.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie