fbpx

Z českej liečebne ušiel násilník. Polícia varuje, že môže byť nebezpečný

Česká polícia pátra po nebezpečnom 37-ročnom Francúzovi, ktorý ušiel z psychiatrickej liečebne. Zdroj: Policie ČR

Pražská polícia pátra po 37-ročnom mužovi, ktorý sa v piatok nevrátil do Psychiatrickej nemocnice Bohnice. Francúz Hoarau Timothee Roger sa v minulosti dopustil násilného trestného činu a nemožno vylúčiť, že môže byť nebezpečný, uviedla v sobotu polícia. 

Nezvestný je 171 centimetrov vysoký, chudej postavy. Má zelené oči, dlhé čierne rozstrapatené vlasy, briadku a hovorí anglicky. Naposledy mal na sebe čierne tepláky, čiernu mikinu a šiltovku.

Muž sa predtým dopustil násilného trestného činu. Z dôvodu nepríčetnosti bolo trestné stíhanie zastavené, následne súd rozhodol o jeho ochrannej ústavnej liečbe. „Muž berie lieky, ktoré by ho počas niekoľkých ďalších dní mali udržať v stabilizovanom stave,“ uviedla policajná hovorkyňa Eva Kropáčová.

Hľadaného videli naposledy v piatok v areáli psychiatrickej liečebne v Bohniciach, odkiaľ bol pustený na krátku prechádzku. Späť sa už nevrátil.

„V prípade, že viete, kde sa hľadaný nachádza, či poznáte miesto, kde by sa mohol pohybovať, prosím všetky informácie bezodkladne oznámte na linku 158,“ vyzvala hovorkyňa. Zdôraznila, že ľudia by sa nemali muža pokúšať sami zadržať. Nedá sa totiž vylúčiť, že môže byť nebezpečný.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie