fbpx

Priprav sa na silný vietor, možné povodne aj krúpy. Výstrahy pred búrkami platia dnes pre celé Slovensko

Na archívnej snímke ľudia nastupujú do autobusu počas búrky a silného dažďa v Podunajských Biskupiciach v Bratislave 27. júla 2019. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Výstrahy pred búrkami sa v sobotu rozšírili na celé Slovensko. Platia do 20.00 h. Vydal ich Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Informuje o tom na svojom webe.

„Je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami,“ priblížili meteorológovia.

Upozornili, že s búrkami môže byť spojený vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov, silný vietor aj krúpy.

Predpoveď počasia pre Slovensko na sobotu 1. júna

Počasie u nás ovplyvňuje zvlnený studený front. Prevažne oblačno a miestami prehánky alebo búrky. Teploty 18 až 23 stupňov C.

Na západnom Slovensku prevažne oblačno a prehánky. Najnižšie ranné teploty 15 až 12 a najvyššie denné 20 až 23 stupňov C. Na strednom Slovensku prevažne oblačno a možnosť prehánok alebo búrok. Najnižšie ranné teploty 14 až 9 a najvyššie denné 18 až 22 stupňov C. Na východnom Slovensku prevažne oblačno a možnosť prehánok alebo búrok. Najnižšie ranné teploty 14 až 10 a najvyššie denné 18 až 22 stupňov C.

Počasie na horách: Prevažne oblačno a možnosť prehánok alebo búrok. Najvyššia denná teplota 9 až 16 stupňov Celzia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie