fbpx

Nakúpiš tu 24/7. Obľúbený reťazec spustil prvú samoobslužnú predajňu na Slovensku

Nová samoobslužná predajňa je otvorená 24/7. Zdroj: COOP Jednota

COOP Jednota včera (31.5.) otvorila v obci Šalgočka svoju prvú automatizovanú predajňu, dostupnú 24 hodín a 7 dní v týždni. Ďalšie podobné prevádzky by mali časom pribudnúť aj v iných slovenských regiónoch.

Predajňu vybavil reťazec najmodernejšími technológiami, vďaka ktorým môžu zákazníci nakupovať aj bez prítomnosti personálu.

„Predajňa v Šalgočke bola v prevádzke ako predajňa potravín viac ako 40 rokov. Z dôvodu viacerých prevádzkových a ekonomických ukazovateľov a nedostatku personálu sme boli nútení prevádzku zatvoriť. V roku 2023 sme na podnet starostky obce Šalgočka začali uvažovať o novej forme predaja v hybridnom režime,“ vysvetľuje podpredsedníčka predstavenstva COOP Jednota Galanta Júlia Ančinová. „Vznikla tak myšlienka priniesť občanom Šalgočky niečo unikátne, byť im nablízku nonstop. Hlavným cieľom bolo, aby občania mohli nakupovať v blízkosti svojich domovov, v pešej dostupnosti, bez nutnosti cestovať do vedľajších obcí či miest.“

„Potraviny sú prirodzeným srdcom obce, kde sa ľudia stretnú, dozvedia sa novinky aj dôležité správy. Veľmi nám všetkým záležalo na tom, aby sme obci vrátili potraviny a oporu sme našli aj v regionálnom družstve COOP Jednota Galanta. Obec Šalgočka má len 460 obyvateľov, napriek tomu sa zdá, že sme s partnermi našli spôsob, ako bude prevádzka potravín dlhodobo udržateľná,“ hovorí Helena Mesárošová, starostka obce Šalgočka.

Nová samoobslužná predajňa je otvorená 24/7. Zdroj: COOP Jednota

Pomáha aj AI

Na nákupný proces dohliada umelá inteligencia spoločne s kamerovým systémom. Vstup aj výstup z predajne v súčasnosti umožňuje vernostná karta reťazca, v budúcnosti chce COOP Jednota prejsť na QR kód v aplikácii.

Nakupovať v prevádzke možno 24 hodín denne, 7 dní v týždni. V prípade problémov si zákazník môže privolať pomoc.

„Na predajnej ploche necelých 150 m² ponúkame zákazníkom okrem tradičného sortimentu aj miestne regionálne produkty, ako napríklad mäsové výrobky z Paty či obľúbené pečivo z Váhoviec. Prevádzka je otvorená s personálom v čase od 6:00 do 12:00, v sobotu v čase od 6:00 do 11:00 a počas zvyšných hodín je v samoobslužnom režime,“ hovorí Ančinová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie