fbpx

Zdena Studenková uvažuje o smrti. Už mám len jediné prianie, priznala herečka

Zdena Studenková. Zdroj: TASR/ Vladimír Benko, Radovan Stoklasa

Úspešná slovenská herečka Zdena Studenková sa nezvyčajne otvorene rozhovorila nielen o svojom živote, ale aj o smrti. Na tú vraj myslí veľmi často.

Zdena Studenková sa v dokumente rtvs.sk úprimne rozhovorila o starnutí a o smrti. Herečka tento mesiac oslávila 70. narodeniny a hoci je stále očarujúca a energická, tak si je vedomá ťažoby veku.

Studenková sa výrazne preslávila rolou speváčky Gábiny Bednářovej v komédii S tebou ma baví svet.

Počas nakrúcania dokumentu jej pustili ukážky z filmu a herečka si pritom povzdychla a počítala, kto z jej kolegov už je mŕtvy, napísal web pluska.sk.

„Zostali len spomienky. Myslím, že ich na konci života zložíte ako puzzle,“ zamýšľala sa herečka. Samotnej smrti sa ale vraj nebojí. Má ale obavy z chorôb a z toho, že bude na niekom závislá.

„Staroby sa veľmi bojím len v zmysle bezmocnosti. Celý život som bola nezávislá, a tak si nedokážem predstaviť, že by som sa stala starou, bezbrannou ženou, ktorá je závislá od pomoci druhých. Takto by som žiť nechcela. To radšej žiť nechcem,“ povedala.

„Nechcem to nechať na niekom inom a byť príťažou. Takto žiť nechcem,“ zopakovala Studenková ešte raz počas rozhovoru. Hoci je veľmi aktívna, tak priznala, že na smrť myslí veľmi často.

„My, ktorí nie sme veriaci, tak keď začíname cítiť, že veci nejdú tak, ako šli a naše sily sa zmenšujú, tak sa pomaly zmierujeme s tým, že keby sme neboli, toľko by sa toho nestalo,“ popísala pragmaticky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie