fbpx

Muž zo Záhoria mal týrať len dvojročné dievčatko. Čoskoro sa postaví pred súd

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/ Michal Svítok

Peklo, na ktoré nikdy nezabudne. Dvojročné dievčatko z Veľkých Levár na Záhorí si prešlo tým najhorším. Partner jej matky ju podľa prokurátora niekoľko mesiacov týral. Ten sa zrejme už čoskoro postaví pred súd.

O prípade v lani v lete informovali tvnoviny.sk. Zdravotníci vtedy zachraňovali dvojročné dievčatko, ktoré bolo v bezvedomí, malo modriny a na ruke zase zranenia pripomínajúce popáleniny od cigariet.

„Čo sa za dverami dialo nevieme, ale po dedine sa hovorí všeličo. Vraj keď malá plakala, hasil na nej cigarety, staral sa o ňu, kým bola jej matka v práci,“ povedal obyvateľ obce. Informuje portál pluska.sk.

Všetko sa stalo v dome, kde býva priateľ matky dieťaťa. Ten sa údajne o ňu staral, keď pracovala. Záchranárom tvrdil niekoľko verzií. Mal tvrdiť, že dievčatko spadlo z postele, zo stromu alebo schodov.

Policajti ale majú v rukách dôkazy, napríklad tričko dieťaťa, ktoré malo byť od krvi.

„Vyšetrovanie v predmetnej trestnej veci bolo ukončené. Na obvineného bola podaná obžaloba pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Okresný súd v Malackách rozhodol o ponechaní obvineného vo väzbe aj po podaní obžaloby,“ uviedla hovorkyňa krajskej prokuratúry v Bratislave Gabriela Kováčová.

Za mrežami je obvinený už deväť mesiacov. Voči rozhodnutiu súdu podal sťažnosť, ponechali ho vo väzbe z preventívnych dôvodov, teda aby nepokračoval v trestnej činnosti. Rodina obvineného muža neverí, že by dievčatku ubližoval. Ak mu ale vinu dokážu, hrozí mu 7 až 15 rokov za mrežami.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie