fbpx

Novozámockí policajti zadržali skupinu Vietnamcov. Vyhostili ich zo Slovenska i EÚ

Všetkých dvanásť Vietnamcov má uložený zákaz vstupu nielen na Slovensko, ale aj do ostatných krajín Európskej únie. Zdroj: FB/Polícia SR

Polícia vyhostila zo Slovenska 12 štátnych príslušníkov Vietnamu, ktorí predložili falošné doklady k žiadosti o udelenie prechodného pobytu. Informuje hovorca Prezídia PZ Roman Hájek.

Počas akcie policajti oddelenia cudzineckej polície z Nových Zámkov predviedli na oddelenie 12 štátnych príslušníkov Vietnamu, ktorí v uplynulom mesiaci podali žiadosti o udelenie prechodného pobytu na účel zamestnania.

Ide o cudzincov, ktorí síce majú povolený prechodný pobyt za účelom zamestnania, avšak na území Maďarska. K žiadostiam o udelenie prechodného pobytu na účel zamestnania nedoložili potrebné doklady o pobyte cudzincov.

Preto boli konania prerušené a účastníci konania boli vyzvaní, aby doložili chýbajúce doklady.

„Po doručení chýbajúcich dokladov však v priebehu konania o udelení prechodného pobytu policajti zistili, že pečiatky overenia vykazujú známky falšovania a pozmeňovania,“ ozrejmila polícia.

Z tohto dôvodu polícia cudzincom vydala rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie Slovenskej republiky a na územie všetkých členských štátov na dobu troch rokov.

„Zároveň bola cudzincom určená povinnosť vycestovať z územia Slovenskej republiky v lehote do 30 dní od vykonateľnosti rozhodnutia o administratívnom vyhostení,“ dodali policajti. Upozornili, že v podobných akciách budú pokračovať.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie