fbpx

Pred Pellegriniho domom sa objavil fantóm so zbraňou. Bolo to dieťa s atrapou (aktulizované)

Kamerové zábery a Peter Pellegrini. Zdroj: reprofoto/Pluska, TASR - Jaroslav Novák

Pri dome, v ktorom sa má zdržiavať novozvolený prezident Peter Pellegrini, zachytili kamery vo štvrtok popoludní podozrivú osobu v žltom tričku a s čiernou kuklou na hlave, uvádza portál topky.sk. Išlo o iba 6-ročného chlapca, ktorý sa mal inšpirovať hrou.

Osoba sedela na zadnom sedadle auta a v ruke držala krátku guľovú zbraň čiernej farby, pričom cez otvorené okno mierila na bydlisko chránenej osoby.

O incidente informuje Pluska, ktorá má predmetné video k dispozícii. Incident sa odohral len dva týždne po atentáte na premiéra Roberta Fica. Kamery zachytili osobné motorové vozidlo bielej farby značky BMW X6 vo štvrtok 30. mája o 16:10 v mieste bydliska Petra Pellegriniho na ul. Priehradná v mestskej časti Vrakuňa.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ostal v šoku. Nemyslel si, že situácia zájde až tak ďaleko, že ju niekto bude riešiť so zbraňou v ruke. „To, čo sa však udialo včera, to som už nedokázal uveriť svojim vlastným očiam,“ povedal Šutaj Eštok k incidentu pred domom Petra Pellegriniho.

Mieriť malo dieťa

„Vidíte tu ďalšieho majstra sveta na bratislavskom BMW a vzadu vidíte dieťa, ktoré so zbraňou v ruke mieri na dom novozvoleného prezidenta SR,“ opísal minister zábery na dnešnej tlačovej konferencii. Bezpečnostné opatrenia sú podľa jeho slov zvýšené v posledných dňoch na úplné maximum.

„Tu ste videli, čo si niektorí ľudia myslia, že je asi zábavné a vtipné,“ tvrdí Šutaj Eštok, podľa ktorého tento výjav môžu ochrankári vyhodnotiť ako bezpečnostnú hrozbu. Táto situácia sa podľa neho mohla skončiť tragicky.

„Sme pripravení konať v zlomku sekundy. Naozaj chceme testovať, či je polícia pripravená zasiahnuť? Všetkým týmto bláznom a majstrom sveta hovorím: Áno, sme pripravení konať,“ uviedol minister. Tento človek podľa Šutaja Eštoka navyše riskoval nielen svoj život, ale aj život svojho dieťaťa.

Bola to hra

Prípadu sa polícia venuje, páchateľ bol stotožnený. Tvrdí, že vedel, že ide o dom prezidenta a incident označil za „hru“. „Toto nie je hra,“ zdôraznil Šutaj Eštok, ktorý potvrdil, že v kukle a so zbraňou v ruke bolo maloleté dieťa.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie