fbpx

Toto je 20 najlepších miest pre gurmánov na svete

Ilustračná fotografia (FOTO TASR – Milan Kapusta)

Niektorí cestovatelia si vyberajú mestskú dovolenku na základe kultúry, iní sledujú mestá s rušným nočným životom alebo sa rozhodnú pre destináciu, kde sa koná festival.

Ale pre mnohých dovolenkárov je najvzrušujúcejšou časťou každého výletu jedlo. Toto sú cestovatelia, ktorí sa prvý deň výletu prebúdzajú nadšení zo všetkých kulinárskych požitkov, ktoré na nich čakajú: od rozľahlých trhov s miestnymi pochúťkami, cez pouličné jedlo do neskorých nočných hodín až po nezávislé reštaurácie ponúkajúce charakteristické jedlá, na ktoré nikdy nezabudnete.

Práve na týchto gurmánskych cestovateľov Time Out myslel, keď globálna mediálna organizácia zostavila nový rebríček najlepších miest pre gurmánov na svete, píše portál CNN.

„Jedlo je pri cestovaní všetko,“ povedala pre CNN Travel Grace Beard, cestovateľská redaktorka Time Out. „Dobré (alebo zlé) jedlo môže spôsobiť alebo prekaziť výlet – je to obvykle jedna z vecí, ktoré si pamätáme najviac.“

Na prvom mieste v zozname Time Out je talianske mesto Neapol, o ktorom sa často hovorí, že je rodiskom pizze. Nie je prekvapením, že pizza margherita je v zozname Time Out označená ako „jedlo, ktoré musíte zjesť“ v meste – no napríklad prepychové neapolské ragú a sladká sfogliatella sú tam spomenuté tiež..

Na zostavenie zhrnutia vykonal Time Out prieskum medzi tisíckami obyvateľov miest po celom svete a pýtal sa týchto miestnych obyvateľov na možnosti stravovania v ich meste so zameraním na kvalitu a cenovú dostupnosť. Redaktori Time Out preosiali výsledky vrátane mesta s najvyšším skóre pre každú krajinu.

Pre cestovateľov, ktorí chcú ochutnať autentickú pizzu v Neapole, Time Out navrhuje zamieriť do pizzérie Santa Maradona, ktorá sa nachádza v mestskej španielskej štvrti.

Na druhom mieste v zozname Time Out je juhoafrické mesto Johannesburg, pričom Time Out cituje Johannesburgského spisovateľa jedla Thando Moleketi-Williamsa, ktorý odporúča centrálnu štvrť Braamfontein a miesta vrátane vinárne Mamakashaka a Friends na ulici De Beer.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie