fbpx

Zeman si myslí, že k podobnému atentátu dôjde aj v Česku. Je tu celý rad bláznov, povedal exprezident

Bývalý český prezident Miloš Zeman. Zdroj: TASR/Michal Svítok

Bývalý český prezident Miloš Zeman si myslí, že k podobnému incidentu, akým bol atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, dôjde skôr či neskôr aj v Českej republike. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Miloš Zeman v rozhovore pre web Parlamentní listy pri otázke, aké pocity prežíval, keď sa dozvedel o atentáte na Roberta Fica, zdôraznil priateľstvo so slovenským premiérom.

“Robert Fico je môj priateľ. Zdôrazňujem, že nie politický priateľ, ale skutočný ľudský priateľ. Neverím mýtu o osamelom strelcovi, pretože si myslím, že treba skúmať korene akéhokoľvek činu. A medzi hlavné korene tohto činu patrí nenávistná atmosféra voči Robertovi Ficovi, ktorá bola vytváraná ako médiami, tak niektorými politikmi,“ povedal Zeman pre český web Parlamentní listy.

Blázni v českej populácii

Podľa bývalého prezidenta skôr alebo neskôr k atentátu v Českej republike veľmi pravdepodobne dôjde. Ako uviedol, “v českej populácii je celý rad bláznov a niektorí z nich sú dokonca vybavení strelnou zbraňou“. Tiež kritizoval české médiá, o ktorých si myslí, že podnecujú nenávisť v spoločnosti.

Zeman povedal aj čo si myslí o konaní premiérovej ochranky. Spomenul, že hoci je laik, ochranka premiéra Fica si na základe mnohých expertíz počínala neprofesionálne. V tejto súvislosti spomenul aj útok na svojho predchodcu Václava Klausa airsoftovou pištoľou.

„Rovnako zlyhala jeho vtedajšia ochranka. Po svojom nástupe do úradu som okamžite túto ochranku odmietol s odôvodnením, že amatérmi sa chrániť nenechám,“ poznamenal.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie