Ľudia na palube sa opäť vážne zranili v dôsledku prudkých turbulencií v lietadle. Tentoraz to zasiahlo let Turkish Airlines, ktorý 25. mája letel na krátkej trase Istanbul-Izmir. Krátko po tom, čo pilot upozornil cestujúcich, aby si zapli pásy, sa Airbus A321 náhle prepadol v dôsledku turbulencií. Informoval o tom turecký denník Hurriyet.

Zranená pracovala ako letuška len dva mesiace

Varovanie zrejme prišlo pre jednu z letušiek príliš neskoro. Ženu, ktorá v práci pracovala len dva mesiace, odhodilo do stropu a následne narazila na podlahu lietadla. Zlomila si chrbticu. Po pristátí ju previezli do nemocnice v Izmire, ako uvádza portál Business Insider.

Zdravotnícky personál potvrdil, že členka posádky utrpela zlomeninu stavca a dostáva potrebnú starostlivosť.

Ide o tretí incident vo veľmi krátkom časovom období, pri ktorom turbulencie viedli k zraneniu cestujúcich a letušiek. Silné turbulencie nad Tureckom zažil aj let spoločnosti Qatar Airways z Dauhy do Dublinu, pri ktorom sa zranilo dvanásť ľudí.

Krátko predtým vyvolal rozruch podobný incident, pri ktorom na palube dokonca zomrel cestujúci. Podľa prvotných zistení bolo počas letu Singapore Airlines zranených celkovo 54 ľudí, 73-ročná obeť zomrela na infarkt.

Všetky tri nehody to majú spoločné

Všetky tri lety mali jedno spoločné. Pasažieri, ktorí boli v čase turbulencií pripútaní, vyviazli bez zranení. Každý, kto si v lietadle po vzlietnutí kvôli pohodliu úplne odopne bezpečnostný pás, to možno bude chcieť v budúcnosti prehodnotiť.