fbpx

Na jazere Balaton zachraňovali dvoch slovenských rybárov. Ignorovali výstrahu pred búrkou

Na snímke záchranná akcia. Zdroj: police.hu

Maďarská polícia zachránila na jazere Balaton dvoch Slovákov, ktorých čln v utorok neskoro večer unášala búrka. Uviedol to vo štvrtok server infostart.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti. 

Príslušníci vodnej polície sa 28. mája neskoro večer ponáhľali do vodnej oblasti pri Balatonlelle, pretože dostali hlásenie, že v búrke je unášaný čln, pričom od popoludnia platila výstraha pred búrkou II. stupňa. Pátranie bolo úspešné a čln sa našiel práve včas.

Dvojicu úplne vyčerpaných a podchladených rybárov našli policajti vodnej polície pri meste Balatonlelle na základe hlásenia.

Zachránení uviedli, že lovili ryby pri obci Révfülöp. Tam ich zastihla búrka a unášala im čln až na južné pobrežie. Policajti ich včas našli a vzali na breh. Ich čln odtiahli do prístavu.

Polícia na svojej stránke police.hu v tejto súvislosti pripomenula, že na jazere platil od popoludnia II. stupeň varovania pred búrkou.

Sezóna sa ešte nezačala

Letná sezóna na Balatone sa ešte ani nezačala a vodná polícia od začiatku roka zasahovala v 24 prípadoch, pričom z vôd jazera zachránila už 41 ľudí.

Oddelenie vodnej polície Balaton pripomína, že ak sa na vodnej ploche Balatonu dostane niekto do ťažkostí, nahlásiť to je možné na bezplatné tiesňové číslo 1817.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie