fbpx

Exposlanec prišiel do nemocnice na poslednú chvíľu. Išlo mu o život

Na snímke Tomáš Hellebrandt. Zdroj: FACEBOOK/Tomáš Hellebrandt

Exposlanec politickej strany Progresívne Slovensko Tomáš Hellebrandt na sociálnej sieti informoval o vážnych zdravotných problémoch. Príspevok napísal ku Dňu Addisonovej choroby.

„Prvý signál, že niečo nie je v poriadku prišiel koncom minulého leta počas tlačovej konferencie, na ktorej sme spolu s kolegami a kolegyňami z PS prezentovali náš volebný program,“ uviedol bývalý poslanec Progresívneho Slovenska, ktorý sa na sociálnej sieti rozhodol podeliť o priebeh závažného ochorenia.

„Ide o chronické ochorenie spôsobené poškodením nadobličiek a výsledným nedostatkom dvoch životne dôležitých hormónov, ktoré tieto žľazy produkujú,“ vysvetlil. Zo začiatku začal pociťovať závraty, potom však upadol do bezvedomia.

Myslel si, že ide o preťaženie po viróze

Hellebrandt príznaky pripisoval preťaženiu po nedávno prekovanej viróze. „Závraty však neprestávali, naopak, boli čoraz častejšie a intenzívnejšie. Zároveň sa mi behom niekoľkých mesiacov dramaticky zhoršila kondícia. Cítil som to na bicykli, na turistike, neskôr som mal problém vyjsť po schodoch,“ pokračoval v príspevku.

Do nemocnice prišiel na poslednú chvíľu, keď bol jeho zdravotný stav vážny. Lekári mu však nevedeli určiť diagnózu. Nakoniec mu pomohli až na endokrinológii v Bratislave.

„Bez náhrady chýbajúcich hormónov je Addisonova choroba smrteľná, preto návštevu doktora neradno odkladať. Ja som si dlho nepriznával, že potrebujem lekársku pomoc,“ vysvetlil exposlanec.

 

Verejná zdravotná dokumentácia

Premiér Robert Fico zverejnil informáciu vo februári tohto roka status, že poslanec Tomáš Hellebrandt zatajil lekárom vo Fakultnej nemocnici v Žiline informáciu o svojom zdravotnom stave.

Hellebrandt vtedy reagoval so slovami: „Neurobil som tak zo strachu, že táto osobná informácia sa dostane na verejnosť a stane sa prostriedkom politického boja. Zdá sa, že som sa bál oprávnene.“ V príspevku ďalej uviedol, že vďaka liečbe nie je infekčný a vzdal sa svojho mandátu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie