fbpx

VIDEO: Pre mŕtvych hasičov Lukáša († 27) a Mariána († 43) zložil dojímavú pieseň. Nazýva ich anjelmi

Tragická nehoda, pri ktorej prišli o život dvaja hasiči (Zdroj: Hasičský a záchranný zbor SR / Facebook)

S dvomi hasičmi, ktorí 27. mája tragicky zomreli na diaľnici D1, sa emotívne lúčia ich blízki, známi a kolegovia. Ich smrť zasiahla aj 38-ročného Tomáša, ktorý je profesionálnym hasičom. Rozhodol sa, že na ich počesť zloží dojímavú pieseň, ktorú nazval Dvaja anjeli.

„Keď som videl, čo sa udialo na západnom Slovensku, povedal som si, že skúsim urobiť pieseň. Veľmi ma to zasiahlo. Pomohol som si umelou inteligenciou. Šesť hodín som tú pieseň prerábal, ale nakoniec sa podarila,“ prezradil Tomáš pre Nový Čas.

„Sám som prišiel o mamu aj otca, všetko sa mi to teraz vrátilo. Rád spievam a tvorím piesne. Pracujem ako hasič 15 rokov a viem, čo táto práca obnáša. Aj na mňa sa už rútilo auto. Kamionisti naozaj veľakrát nespomalia a je to veľmi nebezpečné. Mnohokrát nám už prešli aj po kužeľoch,“ dodal. Pieseň bude podľa jeho slov spomienkou na dvoch úžasných hasičov – Lukáša a Mariána.

Tragická nehoda zasiahla celé Slovensko

Pondelková tragická nehoda, ktorá sa vyžiadala životy dvoch hasičov Lukáša a Mariána, mala byť len obyčajným výjazdom. Na diaľnici D1 horelo auto, vodič bol vonku a bolo ho treba len uhasiť. Nikto nečakal, čo sa stane neskôr.

Cisterny dorazili na miesto, rozmotali hadice, lenže potom to prišlo. Poľský kamión vo vysokej rýchlosti vpálil do auta diaľničiarov, potom vletel rovno do cisterny, ktorú zastavil až náraz do druhej. Vedľa nej stáli Lukáš a Marián, ktorí nemali šancu prežiť.

„Pri výkone svojho povolania zahynuli naši kolegovia. Ťažko sa píšu tieto slová a trhá nám to všetkým srdce, že sme prišli o skvelých a dobrých hasičov a kolegov. Nikdy si nezvykneme, že ich už v službe medzi nami neuvidíme. Všetci smútime a máme veľký žiaľ. Ostanete pre nás navždy hrdinami. Česť vašej pamiatke, úprimnú sústrasť rodinám odkázali im do neba užialení kolegovia. To, že išlo o úžasných chlapov plných elánu a pozitívnej energie, dokazuje aj to, ako o nich hovoria všetci, ktorí ich poznali,“ pripomínajú si svojich zosnulých kolegov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie