fbpx

Návštevníci v slzách: Známe lyžiarske stredisko na východe Slovenska oznámilo koniec

Lyžiarske stredisko Ski Lysá: Zdroj: Ski Lysá

Poznali ho všetci na východnom Slovensku. Chodili tam všetci tí, ktorí si nemohli dovoliť ceny vo Vysokých Tatrách. Svoju existenciu však nedokázali ďalej utiahnuť. Známe lyžiarske stredisko na východe Slovenska končí. Informuje oznam na webe skilysa.sk.

Vysoké ceny v Tatrách spôsobili, že veľa návštevníkov hlavne z východného Slovenska sa rozhodlo navštevovať lyžiarske stredisko Ski Lysá.

Lyžiarske stredisko Ski Lysá v zime. Zdroj: Ski Lysá

V zime sa v stredisku lyžovalo, v lete bicyklovalo a turistikovalo. Fungovala tam aj sedačková lanovka.

„Ahojte priatelia prírody, lyžovania a bicyklov. Chceme vám s poľutovaním oznámiť, že po tomto víkende ukončíme našu činnosť na Lysej. Po veľkom úsilí a neskutočnom boji, sme boli nútení zložiť zbrane. Po dvoch rokoch covidu, jednom roku nezmyselných cien energií a po rekordne teplej zime v tomto roku, kedy sa v polovici februára ukončila zimná sezóna sme dospeli do stavu, že to už nie sme schopní ďalej ťahať sami, bez pomoci,“ oznámilo stredisko Ski Lysá na svojej facebookovej stránke.

„Aj preto sme po vzore Poľska, Rakúska, Francúzska…atď. požiadali VÚC o pomoc, alebo vstup do firmy. Bohužiaľ, niektorí poslanci nepochopili, že rozvoj turizmu na Slovensku je o podpore aj menších stredísk. Vzhľadom na to, že sme na východe, zvlášť v Sabinovskom okrese, kde dodnes nedošlo ešte ani raz k významnejšej podpore turizmu, nás niektorí poslanci „zarezali“ a tým len dokázali, že im vôbec nejde o ľudí v regióne, ale hlavne o ich ega a politické hry, ktorým asi ani nechceme rozumieť,“ doplnilo stredisko.

„Namiesto udržania jestvujúceho stavu, kde je potrebná minimálna spoluúčasť, počkajú kým to „padne“ a potom odsúhlasia pomoc Čergovu bez konkrétnej idei na najbližších 5 rokov, „len aby sa nepovedalo“. Radšej pošlú všetkých východniarov, ktorí nemajú na Tatry do Poľska, kde sú samosprávy zaangažované do väčšiny stredísk, lebo chápu, že stredisko je len tretina príjmu. Zvyšok sú služby z ubytovania, gastronómie a ďalších atrakcií,“ píše stredisko.

Po ozname sa dvihla na sociálnych sieťach veľká vlna podpory.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie