fbpx

Galtier oznámil Messiho odchod: „Bolo privilégium trénovať ho“

EBE 9 Auxerre - Futbalisti Paríža Saiunt-Germain zvíazili v nede¾òajšom zápase 36. kola Ligue 1 na pôde Auxerre 2:1 a na èele tabu¾ky majú dve kolá pred koncom náskok šes bodov na druhý Lens. Na obhajobu titulu im staèí jediný bod. Na snímke argentínsky útoèník PSG Lionel Messi v zápase v nede¾u 21. mája 2023. FOTO TASR/AP PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Auxerre and Paris Saint Germain, at the Abbe Deschamps stadium in Auxerre, central France, Sunday, May 21, 2023. (AP Photo/Thibault Camus)
Zdroj foto: TASR

Argentínsky futbalista Lionel Messi odíde po prebiehajúcej sezóne z Paríža Saint-Germain. Vo štvrtok to oznámil tréner tímu Christophe Galtier. Hviezdneho hráča dlhodobo spájajú s návratom do Barcelony či prestupom do saudskoarabského klubu Al Hilal. V PSG strávil dve sezóny a získal s ním dva domáce tituly a Superpohár.

 „Mal som privilégium trénovať najlepšieho hráča vo futbalovej histórii. Tento zápas bude jeho posledný v Parku Princov. Dúfam, že dostane čo najvrúcnejšie privítanie,“ povedal Galtier pre médiá na tlačovej konferencii pred záverečným stretnutím PSG v sezóne s Clermont Foot. Po vypadnutí v osemfinále Ligy majstrov s Bayernom Mníchov (0:1, 0:2) bol útočník viackrát terčom kritiky a piskotu zo strany priaznivcov parížskeho tímu.

PSG si od Messiho príchodu sľuboval úspech v Lige majstrov, jeho predchádzajúce dve účasti sa však skončili už v osemfinále. Vlani ho vyradil Real Madrid, nad ktorým viedol po prvom zápase 1:0. Messi zaznamenal 32 gólov v 74 zápasoch vo všetkých súťažiach, ku ktorým pridal aj 35 asistencií. V decembri priviedol Argentínu k prvému majstrovskému titulu od roku 1986 a vo februári sa stal Hráčom roka 2022 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie