fbpx

Zdrogovaný muž napadol suseda tyčou. V dome mu polícia objavila drogy

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Městská policie Ostrava

Najprv slovná agresia, potom fyzické napadnutie a nakoniec útok kovovou tyčou. Takto vyvrcholila hádka medzi pestovateľom konope a jeho susedmi v českej Jihlave, ktorú ukončil až príchod polície. Zadržaný muž skončil v policajnej cele a je obvinený zo spáchania troch trestných činov. Píše o tom portál idnes.cz.

Tento prípad sa začal pre policajtov prijatím telefonátu na tiesňovú linku 911. „Napadnutý muž a žena sa uchýlili do garáže, pretože predtým čelili útoku agresívneho muža u nich doma a požiadali o rýchly príchod polície,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Kroutilová.

Po príchode na miesto policajti zistili, že podozrivý ušiel do svojho bytu. Z balkóna kričal a jeho konanie a správanie nasvedčovalo tomu, že je pod vplyvom návykovej látky. „Policajti muža zadržali a s putami na rukách smeroval do cely. Test na prítomnosť omamnej látky bol u neho pozitívny,“ pokračoval Kroutil.

Počas razie policajti v byte objavili aj zariadenie na pestovanie konope a množstvo marihuany. Jihlavskí kriminalisti prevzali vyšetrovanie závažného prípadu a byt prehľadali. Zaistili pestovateľský stan a ďalšie predmety určené na urýchlené pestovanie, ako aj rastliny konope a sušenú marihuanu. Zabavili aj kovovú tyč.

Tri trestné stíhania

Na základe zhromaždených dôkazov začal policajný komisár proti mužovi trestné stíhanie. „42-ročný muž z okresu Jihlava je obvinený zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, trestného činu výtržníctva a trestného činu nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi,“ uviedol vedúci odboru všeobecnej kriminality Jakub Pivoňka. Muž nebol v minulosti súdne trestaný.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie