fbpx

Cítil tlak a chcel ho ventilovať. Študent vo Francúzsku pobodal učiteľku angličtiny počas vyučovania

Na snímke polícia pred školou. Zdroj: X/Idiocracys 3, Le Parisien

Francúzska polícia vyšetruje šokujúci prípad, ktorý sa odohral v meste Chemillé-en-Anjou neďaleko Angers. V pondelok tam 18-ročný študent zaútočil nožom na učiteľku angličtiny uprostred vyučovania. Podľa prvých slov vyšetrovateľom sa cítil pod tlakom a potreboval sa ho zbaviť, informuje denník Le Parisien.

Študent sa po chorobe vrátil do školy a na začiatku hodiny angličtiny mal diskutovať so svojou učiteľkou.

Na začiatku druhej dvojhodinovky zrazu študent nečakane zozadu chytil učiteľku a bodol ju, konkrétne jej porezal tvár, opísal prokurátor Éric Bouillard. Po tomto čine v triede údajne vypukla panika.

Študent okamžite utiekol cez okno. Okamžite ho zadržala hliadka mestskej polície. Nôž, ktorý použil pri útoku 23. mája, si kúpil v supermarkete.

Pokus o vraždu

„Keď v obchode nakupoval, uvidel tam nôž a kúpil si ho s vedomím, že s ním niečo urobí. Počas prvého výsluchu nám opísal nepríjemné pocity a príliš veľký tlak,“ povedal prokurátor.

Prípad sa vyšetruje ako trestný čin pokusu o vraždu. Táto kvalifikácia sa môže vyvíjať, uviedol prokurátor pre televíziu BFM.

50-ročná učiteľka našťastie utrpela ľahké fyzické zranenia, ale „psychický dopad bude oveľa horší“, dodal Bouillard.

Vyšetrovatelia vylúčili „akýkoľvek náboženský motív“ alebo „radikalizáciu“. Útočník nemal ani žiadne psychické problémy. Podľa prokurátora hovoril len o „tlaku v jeho živote“ a priznal, že „mal v úmysle zabíjať“.

„Je to niekto, kto nie je šťastný a kto sa chcel uvoľniť tým, že vykoná násilný čin voči niekomu,“ povedal sudca, ktorý študenta poslal do väzby. Mladík si navyše učiteľku vopred nevybral, pretože s ňou mal zlé vzťahy. „Mala len tú smolu, že bola prvou učiteľkou dňa,“ dodal sudca.

DPA pripomenula, že Francúzsko vlani zažilo šok v podobe vraždy učiteľky na strednej škole v severnom Francúzsku, ktorú spáchal islamistami zradikalizovaný mladík. Zranené boli vtedy aj ďalšie tri osoby. O niekoľko týždňov neskôr sa 12-ročné dievča s nožom v ruke vyhrážalo svojej učiteľke angličtiny. Tento incident sa odohral v meste Rennes, píše TASR.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie