fbpx

Reštaurácia klamala zákazníkov povinným prepitným. Na toto si daj pozor

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay/Toa Heftiba, Pixabay/Jessie McCall

Miestny obyvatelia zostali pobúrený po zistení toho, akým spôsobom reštaurácia v Britskej Kolumbii núti zákazníkov platiť prepitné. Informoval o tom portál New York Post.

Nahnevaný Kanaďan zverejnil fotografiu, ktorá ukazuje, že reštaurácia v meste Burnaby, zakrýva možnosť „bez prepitného“ na platobnej obrazovke.

Tento trik mohol viesť zákazníkov k domnienke, že prepitné je povinné. Zamestnanci túto možnosť nahradili slovami „prepitné“ a „ďakujem“.

Manipulácia s prepitným už v minulosti

Zákazník ďalej uviedol, že ho v reštaurácii neobslúžili a musel si jedlo vyzdvihnúť sám. Príspevky na Reddite, ktoré spomínali reštauráciu, zmizli. Reštaurácia Chicken Plus už v roku 2022 čelila kritike na portáli Yelp za manipuláciu s prepitným.

„Bežný zákazník by o tejto možnosti nevedel alebo by ju nevidel, pretože je zakrytá čiernou páskou. Videl by len možnosti percentuálneho prepitného,“ sťažoval sa v tom čase jeden z používateľov služby Yelp.

Fotografia sa medzičasom stala virálnou na sociálnych sieťach. Opäť rozprúdila diskusiu o prepitnom. „Túto reštauráciu už nikdy nenavštívim,“ reagoval jeden z komentujúcich.

Aká je platba prepitného u nás?

Platba prepitného sa líši podľa krajiny. V USA zákazníci bežne dávajú prepitné okolo 15 až 20 % z ceny. Čašníci majú nízke základné mzdy a spoliehajú sa na prepitné ako na hlavný zdroj príjmu, píše portál startitup.sk.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie