fbpx

VIDEO: Žilinu zasiahla silná búrka: Ulice zasypali krúpy, stanica je pod vodou

Mesto Žilina dnes zasiahla najintenzívnejšia búrka dnešného dňa. Zdroj. FB/Severe Weather Slovakia - Foto Skupina

V pondelok (27.5.) zastihli Slovensko ďalšie búrky. Najhoršie to bolo v meste Žilina a okolí, kde padali krúpy. Pod vodou je hneď niekoľko ciest a prakticky všetky podjazdy a podchody. Kanalizácia v meste totiž nestíhala odvádzať vodu.

Pondelok prináša na naše územie ďalšiu vlnu búrok. Silná búrka práve sužuje aj mesto Žilina, ktoré zasypali po 17 hodine krúpy a problémy ešte môžu prísť. V oblasti hrozia ďalšie komplikácie. 

“V centre mesta spadlo už 30 až 40 mm zrážok a ďalšie zrážky ešte prídu. Očakávame, že viaceré časti mesta sa ocitnú pod vodou,” informuje portál iMeteo.sk.

Voda v meste zaplavila viaceré časti a ulice mesta, predovšetkým v centre.

Nemocničná ulica bola úplne neprejazdná a problémy dostať sa mali aj záchranári do areálu nemocnice. Počasie v Žiline tak dnes v priebehu krátkej doby narobilO niekoľko problémov.

Mesto Žilina okrem krupobitia zasiahli aj prívalové zrážky, ktoré mesto zaplavili.

Vodou sú zaliate cesty a zaplavilo aj podchod na železničnej stanici a plavárni. Krátko po 18. hodine vyrazili žilinskí hasiči na ulicu Jozefa Vuruma, kde je potrebná ich pomoc pri odčerpávaní vody. Intenzívny lejak spôsobuje nemalé komplikácie v doprave. Intenzívne búrky boli sprevádzané aj krupobitím, ktoré spozorovali najmä obyvatelia sídliska Hájik a Vlčince, informuje portál žilinák.sk.

Mesto okrem krupobitia zasiahli aj prívalové zrážky, ktoré mesto zaplavili. V meste zasahuje niekoľko hasičov a viaceré cesty sú pod vodou. V meste zasahujú hasiči, ktorí odčerpávajú vodu hneď z viacerých ulíc. Situácia sa začína dávať do normálu, keďže búrka v meste už ustala.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie