Matovič odcestoval na Ukrajinu. V Kyjeve rozprestrel 42 metrov dlhý transparent

Igor Matovič na Ukrajine. Zdroj: FB/Igor Matovič

Igor Matovič a poslanci hnutia Slovensko sú na Ukrajine. V rámci kampane do eurovolieb chcú upozorniť na to, aby EÚ Ukrajine viac pomohla.

Hnutie Igora Matoviča zavítalo pred voľbami do Európskeho parlamentu na Ukrajinu.  Pre Slovensko nahral na sociálnu sieť niekoľko videí. Jedno je aj priamo z cintorína.

„O dva týždne sú eurovoľby a celá Európa bude rozhodovať o tom, či si do Europarlamentu zvolí Putinových kolaborantov, alebo ľudí, ktorým na Ukrajine, ale aj na demokratickom a slobodnom živote v Európskej únii, záleží,“ hovorí.

 „Putin je vrah,“ odkazuje a vyzýva tých, ktorí obdivujú Putina, aby si položili otázku, či je v súlade s kresťanským učením Ježiša Krista podporovať vraha.

Matovič tvrdí, že ak Európska únia nebude viac pomáhať Ukrajine brániť sa „pred novodobým Hitlerom – Putinom –, nakoniec na to všetci doplatíme“.

Nakoniec sa podľa neho môže osudnou stať neochota krajín pomôcť napadnutej Ukrajine a peniaze, ktoré teraz ušetríme, napokon aj tak budeme musieť investovať do vlastnej ochrany. Píše Interez.sk.

Lenže podľa Matoviča k tomu pribudne aj krv vojakov, ktorí budú musieť ísť do vojny s Putinom. Ruský prezident sa totiž podľa bývalého premiéra „na hraniciach s Ukrajinou určite nezastaví“.

Počas živého vystúpenia aj s transparentom

Počas živého vysielania z Kyjeva Igor Matovič ukázal kyjevskú radnicu, kde sídli starosta mesta Vitalij Kličko.

Pred budovou hnutie natiahlo transparent s odkazom „EU wake up! Help Ukraine defend lives now… or, in few years, pay much more to defend the lives of EU citizens“. V preklade to znamená „EÚ zobuď sa! Pomôžte Ukrajine brániť životy teraz… alebo o pár rokov zaplatíte oveľa viac za ochranu životov občanov Európskej únie“. Píše Štandard.sk.

Transparent dlhý 42 metrov držali poslanci hnutia Ľubomír Galko, Roman Mikulec a „kamaráti z Ukrajiny“. Matovič tak nazval ľudí, ktorých podľa jeho slov spoznali za pár dní v Kyjeve.

Dodáva ďalej, že Spojené štáty, ktoré sú ďaleko od Ukrajiny, pomáhajú tomuto štátu približne rovnakou sumou ako EÚ, čo je podľa neho obrovská hanba a je to málo. Zdôraznil, že Rusko s USA „pravdepodobne“ nikdy nebude viesť vojnu.

 „Ak Ukrajina prehrá, budeme krvácať aj my na Slovensku,“ dodal v závere živého vstupu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie