fbpx

V televízii je vzbura. Kolegovia sa postavili za Kovačiča

Snímka z relácie moderátora Kovačiča. Zdroj: REPROFOTO FACEBOOK/Michal Kovacic

V nedeľu moderátor Michal Kovačič ešte utorkové vysielanie relácie Na telo PLUS avizoval. Avšak televízia sa v pondelok posťažovala, že prezentovanie osobných názorov je v rozpore so zákonom o mediálnych službách a etickým kódexom novinára. Rebelujúci pracovníci Markízy dali preto vedeniu televízie tri dni na to, aby sa zaviazalo k pokračovaniu relácie Na telo s Michalom Kovačičom, inak siahnu po krokoch kolektívneho odporu. Televízia na to reagovala okamžitým prerušením vysielania relácie, informuje portál aktuality.sk.

Moderátor Michal Kovačič v priamom prenose skritizoval vedenie televízie počas vyjadrenia k škrtaniu diskusnej relácie Na telo, TV Markíza poslala do médií rázne stanovisko:

Televízia Markíza, člen skupiny CME, ako oprávnený vysielateľ a držiteľ príslušných autorizácií, nesie redakčnú zodpovednosť za účinnú kontrolu nad obsahom vysielania.

Vzhľadom na skutočnosti, ku ktorým došlo počas vysielania poslednej relácie Na telo v nedeľu 26. mája, v ktorej moderátor zneužil vysielací čas na prezentovanie osobných názorov v rozpore so zákonom o mediálnych službách a etickým kódexom novinára, preto pristupujeme k okamžitému prerušeniu vysielania relácií Na telo a Na telo PLUS.

Vyvodenie dôsledkov za porušenie povinností zo strany zamestnanca je internou záležitosťou TV Markíza. Stanovisko poskytol PR manažér televízie Lukáš Kočišek.

Varovanie Kovačiča

„Čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj od vlastného vedenia,“ povedal moderátor Kovačič v priamom prenose v závere diskusnej televíznej relácie. Posťažoval sa aj na pokusy o cenzúru v diskusiách, ktoré podľa jeho slov začali od začiatku roka.

„Aj keď to tak možno teraz nevyzerá, keď to nezastavíme, bude to mať zničujúce následky pre slovenskú demokraciu,“ varoval. Slovensko podľa Kovačiča práve teraz prežíva boj o orbanizáciu našich televízií.

Kolegovia ho podporili

Rázna reakcia Kočišeka televízie prišla v pondelok popoludní krátko po tom, ako sa zamestnanci Markízy postavili za Michala Kovačiča a vedeniu napísali kritické stanovisko. Za moderátora politickej debaty sa postavilo 95 kolegov a žiadajú, aby mohol ďalej moderovať reláciu, píše dennikn.sk.

Už v piatok TV Markíza avizovala, že bude hľadať vhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie. V pondelok ráno reagovala aj na tvrdenia moderátora Kovačiča o cenzúre a tlakoch na redaktorov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie