fbpx

Stav Roberta Fica je stále vážny, dnes absolvuje niekoľko vyšetrení. Aké sú prognózy lekárov?

Na snímke vľavo predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa víta s miestnymi obyvateľmi počas príchodu na výjazdové rokovanie vlády v Handlovej. Na snímke vpravo zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa/Ján Krošlák

Vývoj zdravotného stavu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v nedeľu zodpovedá prognózam nastaveným lekárskym konzíliom. V pondelok (27. 5.) budú pokračovať kontrolné vyšetrenia. Na sociálnej sieti o tom informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, kde je Fico hospitalizovaný.

Poslanec strany Smer-SD Ján Richter v diskusnej relácii RTVS uviedol, že Ficov stav je naďalej veľmi vážny. Podľa jeho slov nastali však určité pokroky, ak nenastane „nič neočakávané“. „Rozsah zranenia bol taký veľký, že očakávať nejaký veľmi rýchly návrat by bolo nezodpovedné,“ uviedol.

Fico je podľa jeho slov veľmi silný aj v rámci fyzickej kondícii. Jeho psychický stav sa údajne tiež zlepšuje a v plnej sile by sa podľa prognóz mal vrátiť koncom roka.

Premiéra vážne postrelil 71-ročný muž po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, ktoré bolo 15. mája. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie