fbpx

Dve obce varujú pred medveďom. Roztrhal zver, pohybuje sa v obľúbenej lokalite turistov

Ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay

Obce pod Tatrami opätovne upozorňujú na výskyt medveďa hnedého v blízkosti intravilánu. Samosprávy z Gánoviec a Hozelca v okrese Poprad na sociálnej sieti informovali, že medzi sadom a gánovským cintorínom ostali cez víkend po útoku medveďa kadávre jelenice s mláďaťom.

Obce žiadajú obyvateľov i návštevníkov, aby zvážili pohyb v danej lokalite. Prípad nahlásili zásahovému tímu medveďa hnedého.

Samospráva z Gánoviec v pondelok ráno dodala, že medvedicu s mladým videli aj cestujúci o 5.30 h v tzv. Kožuchovskom lesíku pri železničnej zákrute. Taktiež vyzýva na opatrnosť a ostražitosť.

Roztrhal jelenča a jelenicu

Na obľúbenej lokalite turistov a obyvateľov z okolia našli roztrhaného jelenča a jelenicu. „V lokalite medzi sadom a gánovským cintorínom ostali po medveďom vyčíňaní kadávre jelenice a jelenča. Nakoľko je lokalita obľúbeným miestom prechádzok, upozorňujeme občanov a návštevníkov obce, aby zvážili pohyb v danej lokalite, pretože je pravdepodobné, že sa medveď pre kadávre bude chcieť vrátiť (tie medzičasom odstraňuje poľovnícke združenie),“ informovala obec Gánovce.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie