fbpx

Chystáš sa dnes vyraziť z domu? Dávaj si pozor, hrozia intenzívne búrky

Ilustračná fotografia. Zdroj: Adobe Stock.

Ak sa dnes chystáte vyraziť z domu, mal by si byť opatrný. Meteorológia vydali na viacerých miestach výstrahy pred inteznívnymi búrkami. Celý deň bude polooblačno až oblačno, teplota  ojedinele dosiahne takmer 30 stupňov, píše portál Imeteo.

Apríl už dávno skončil, avšak májové počasie sa stále vyznačuje svojou premenlivosťou a nestálosťou.

Po slnečnej sobote, nás čaká oblačná a najmä daždivá nedeľa. Okrem oblakov dnes bude prechodne až zamračené. Najmä na západe možno očakávať prehánky alebo dážď. Ojedinele sa môžu vyskytnúť búrky – prípadne aj intenzívne.

Teplota dosiahne takmer 30 stupňov

SHMU píše, že najvyššia denná teplota sa bude v rôznych regiónoch líšiť. Na väčšine územia vytúpi na 23 až 28 stupňov. Na Orave, pod Tatrami a na Horehroní miestami dosiahne okolo 21 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 13 stupňov.

Nedeľný vietor bude tentokrát slabý. Fúkať bude zväčša juhovýchodný, rýchlosťou do 10 až 25 km/h.

Dnes v noci by pravdepodobne pršať nemalo. Bude polooblačno a teplota klesne na 13 stupňov.

Ak teda napriek negatívnej predpovedi stále plánuješ nedeľný výlet, dávaj si pozor. Na všetky scenáre počasia sa dobre priprav a hlavne, nezabudni si dáždnik.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie