fbpx

Súd prepustil na slobodu Erika Adamča. Bol odsúdený za mafiánske vraždy

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Súd prepustil na slobodu Erika Adamča, ktorý je považovaný za jedného z najobávanejších členov mafiánskeho podsvetia. Bol odsúdený za dve mafiánske vraždy. Za mrežami si odsedel viac ako 23 rokov. 

Bratia Adamčovci pochádzali zo Zemplína a patrili medzi najobávanejších mafiánov v slovenskom podsvetí. Starší z bratov bol dokonca považovaný za bossa gangu, ktorý po sebe zanechal známy zabijak Karol Szatmári.

Podľa informácií portálu startitup.sk, mali práve mladšieho z týchto bratov Erika Adamča 23.5. 2024 prepustiť na slobodu. „Môžem potvrdiť, že môj klient bol včera prepustený z výkonu trestu odňatia slobody,“ potvrdil portálu advokát oboch bratov Milan Kuzma.

Ako ďalej ozrejmil, „O prepustení môjho klienta rozhodol senát Krajského súdu v Žiline na neverejnom zasadnutí, ktoré sa konalo na základe odvolania prokurátora generálnej prokuratúry. Tomu sa nepáčilo rozhodnutie Okresného súdu v Žiline o prepustení na slobodu Erika Adamča, ktorého súčasťou bolo aj povolenie obnovy konania v prípade dvoch vrážd.“

Dve mafiánske vraždy

Erik Adamčo vo väzení sedel za nariadenie popravy muža z ich rodného mesta Alberta Sisáka. Jeho popravu naplánovali tak, že keď pôjde z diskotéky, zastrelia ho ostreľovacou puškou. Na ich pokyn bol zastrelený v júli 1999 pred hotelom Olympia v rekreačnej oblasti Kamenec na Šírave expanzívnou strelou so skrytou dutinou, čo malo za následok jej roztrhnutie v tele obete, píše portál 1.pluska.sk.

Druhou vraždou započítanou v jeho treste je chladnokrvná vražda Jaroslava Baláža, prezývaného Buvár. V snahe vyhnúť sa väzeniu v inej trestnej veci mal vymyslieť Erik jeho popravu, predtým mu dali podpísať čisté listy papiera, ktoré mali použiť na jeho priznanie. Následne ho Braňo so Štefanom Fridrichom uškrtili opaskom a jeho nahé telo zakopali pri obci Krišovská Liesková.

Dostali dlhoročné tresty

Bratov súd odsúdili na dlhoročné tresty a obaja nedávno uspeli so sťažnosťou na súde v Strassburgu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie