fbpx

Opustený sklad kúpil za babku. Našiel v ňom poklady za 65-tisíc eur

Na snímke Wade Venture. Zdroj: Wade Venture / SWNS

Muž z Portlandu v americkom štáte Oregon mal pri dražbe opustenej skladovej kóje neuveriteľné šťastie. Vydražil ju naslepo v prepočte za zhruba 400 eur, vo vnútri následne našiel značkové topánky, kabelky a oblečenie, ktorých hodnota presiahla 65-tisíc eur.

Tridsaťsedemročný Wade Venture z Portlandu sa skupovaniu opustených skladových kójí venuje dlhodobo, podľa svojich slov ich kúpil už štyri až päť stoviek.

Funguje to tak, že pokiaľ niektorý z nájomníkov prestane platiť nájom za svoju kóju, prevádzkovateľ ju dá do verejnej aukcie, aby ju nový majiteľ vypratal s tým, že čokoľvek vo vnútri nájde, si môže nechať.

Dalo by sa teda povedať, že Wade je skúsený skladiskový harcovník, ale kója, ktorú kúpil na konci tohtoročného marca, vyrazila dych aj jemu. „Väčšinou sú vo vnútri veci z domácnosti alebo rôzne haraburdy,“ citoval jeho skúsenosť web New York Post. Tiež doplnil, že túto kóju kúpil v podstate úplne naslepo, videl len pár fotiek.

Z tohto hľadiska sa cena necelých 400 eur môže zdať vysoká, ale Wadeovi tento risk nadmieru vyšiel. Sklad bol totiž doslova napchatý značkovým dámskym oblečením, topánkami, kabelkami a ďalším tovarom v celkovej hodnote okolo 70-tisíc dolárov (viac ako 65-tisíc eur). „Kto potrebuje toľko topánok?“ čudoval sa po tom, čo napočítal asi 400 párov, okrem iného od značiek Gucci a Coach.

„Väčšinou nachádzam asi 30 % nových vecí a zvyšných 70 je použitých, ale tu bolo všetko prakticky úplne nové,“ uviedol s tým, že veľa vecí malo ešte aj pôvodné visačky. Preto sa tiež pozastavil nad tým, že oná dáma musela byť trochu zvláštna. Už len preto, že peňazí mala zjavne dosť, ale napriek tomu prestala platiť nájom za kóje. Preto nevylučuje možnosť, že zomrela.

„Ale je viac ako pravdepodobné, že mala problémy s nakupovaním, a ľudia tiež špekulujú, že to všetko tajila pred svojím manželom,“ rozvinul Wade možný scenár.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie