fbpx

Dom tohto slávneho speváka je terčom podvodu. Kto ho nakoniec bude vlastniť?

Dom speváka Elvisa Presleyho. Zdroj: Graceland.

Súd v Tennessee v stredu rozhodol, že historický dom Elvisa Presleyho  môže zatiaľ zostať v rukách spevákovej rodiny. Spoločnosť, ktorá sa ho snaží predať v exekúcii, sa pravdepodobne dopustila podvodu, informujú Seznamzpravy.

Kancelár súdu JoeDae Jenkins  rozhodol, že exekučný predaj domu v Memphise bude odložený prinajmenšom do doby, než budúce vypočutie určí, kto je jeho právoplatným vlastníkom. Exekučná aukcia by podľa súdu nenapraviteľne poškodila Presleyho vnučku, Riley Keoughovú.

Vnučka : Žiadna pôžička neexistuje

V tomto prípade spevákova vnučka, stojí proti spoločnosti s názvom Naussany Investments & Private Lending LLC. Tá tvrdí, že Elvisova dcéra, Lisa Marie Presleyová, nesplatila pôžičku, ktorú jej spoločnosť poskytla, a Graceland ponúkla ako záruku. V snahe o splatenie tak spoločnosť naplánovala dražbu nehnuteľnosti. Keoughová však na začiatku mája firmu žalovala s tým, že žiadna taká pôžička neexistuje. V žalobe tiež stojí, že spoločnosť Naussany vôbec neexistuje.

V roku 2004 Lisa Marie Presleyová predala 85 percent spevákovho majetku spoločnosti Elvis Presley Enterprises, Graceland však zostal v jej vlastníctve.

Po smrti Elvisovej dcéry bojovala Keoughová o jej pozostalosť so svojou babičkou Priscillou Presleyovou. Nakoniec sa dohodli, že rezidencia Graceland zostane Elvisovej vnučke. Graceland je obrovskou turistickou atrakciou, každoročne ho navštívi státisíce ľudí. Lisa Marie Presley na ňom po rozvode v roku 2022 zarobila milióny eur.

„Ako teraz súd jasne uviedol, nároky neboli platné,“ uvádza sa vo vyhlásení kancelár, píše portál CNN.

„Žiadna exekúcia nebude. Graceland bude pokračovať v prevádzke tak, ako to bolo za posledných 42 rokov, čím sa zabezpečí, že fanúšikovia Elvisa z celého sveta budú môcť aj naďalej zažiť ten najlepší zážitok vo svojom živote, pri návšteve tohto ikonického domu.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie