fbpx

VIDEO: Ruský vojak sa pokúsil odraziť dron lopatou. Netrafil sa

Rus sa pokúsil odraziť ukrajinský dron lopatou. Zdroj: X/UkraineNewsLive

Pri obrane proti malým bezpilotným lietadlám sa hodí čokoľvek. Možno aj lopata, ako dokazujú zábery, ktoré urobili operátori 54. ukrajinskej mechanizovanej brigády v severnej Doneckej oblasti. Píše portál idnes.cz.

„Takto vyzerá ruská ruleta s pomocou systému protivzdušnej obrany Lopata,“ komentoval zábery z dronu ukrajinský vojenský publicista Jurij Butusov. Na záberoch je vidieť, ako ruský vojak sa oháňa lopatou, aby zlikvidoval nebezpečného jastraba s výbušninou.

Neúspešne. Na ďalšom zábere iného dronu je vidieť, ako ho odpáli a samovražedný stroj vybuchuje kúsok od neho. V Butusovovom príspevku na Telegrame sa neuvádza, ako sa ruskému vojakovi darilo.

Nie je známe ani to, kde presne bolo video natočené. Je však známe, že príslušníci 54. mechanizovanej brigády sú rozmiestnení pri meste Siversk na severe Doneckej oblasti. Podľa ukrajinského generálneho štábu na tomto úseku frontu teraz prebiehajú intenzívne boje, pričom ruské zdroje v stredu zverejnili nočné zábery masívneho ostreľovania Bilohorivky z ruských raketometov.

Americký inštitút pre štúdium vojny zatiaľ nepotvrdil ruské tvrdenia o postupe pri Siversku. „Ruskí blogeri tvrdia, že bližšie nešpecifikované výsadkové jednotky pokračujú v útoku smerom na Siversk a postúpili severne od Veselia južne od Siverska. Uviedli však, že nasadenie ukrajinských bezpilotných lietadiel komplikuje ruský postup v oblasti,“ uviedla ISW vo svojej najnovšej správe.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie