fbpx

Atentátnik Cintula prišiel o advokátku. Prezradila dôvod, prečo ho už nezastupuje

Na snímke prevoz obvineného muža Juraja C. na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v sobotu 18. mája 2024. Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Advokátka, ktorá zastupovala útočníka Juraja Cintulu, ukončila jeho zastupovanie. Martina Čierna pre portál startitup.sk prezradila aj dôvody. 

Advokátka Martina Čierna pre Startitup minulý týždeň, teda deň po útoku na predsedu vlády, povedala „Áno, prevzala som zastupovanie Juraja Cintulu, bola som vygenerovaná ex offo. Poviem vám len to, že som to prevzala.“

Nitrianska advokátka Martina Čierna, ktorá bola Jurajovi Cintulovi pridelená z úradnej moci, ho už nezastupuje. Zásadný zvrat nastal len štyri dni potom, ako Levičana poslal sudca Špecializovaného trestného súdu do väzby.

Informáciu Startitup o ukončení zastupovania potvrdila reportérom samotná advokátka a prezradila aj dôvody, pre ktoré už atentátnika stíhaného pre úkladnú vraždu v štádiu pokusu neobhajuje.

„Z osobných dôvodov som sa rozhodla nepokračovať v zastupovaní pána Juraja Cintulu,“ reagovala advokátka Martina Čierna.

Podľa informácií reportérov Startitup už zastupovanie Juraja Cintulu prebral nový advokát. Či si ho našiel sám, alebo mu ho opätovne vygeneroval systém, sa zatiaľ zistiť nepodarilo.

Momentálne teda nie je známe ani to, či Juraj Cintula využil svoju lehotu, ktorú si po rozhodnutí o vzatí do väzby ponechal, a teda či podal sťažnosť voči rozhodnutiu súdu, že ho berie do väzby pre obavu z pokračovania v páchaní trestnej činnosti a z obavy, že sa bude vyhýbať trestnému stíhaniu.

Dnes je to presne týždeň, keď atentátnik Juraj Cintula pred Domom kultúry v Handlovej až 5-krát vystrelil na predsedu vlády Roberta Fica a z toho štyrikrát ho zasiahol. Premiér sa v osudný deň 15. mája 2024 zrútil k zemi. Na mieste ho ratovali ochrankári, ktorí ho okamžite previezli do nemocnice.

71-ročnému dôchodcovi, ktorý na Roberta Fica vystrelil z legálne držanej zbrane ČZ 75, hrozí doživotný trest.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie