fbpx

Mäsiar si pripojil k pokladni vlastný platobný terminál. Ukradol milióny

Ilustračné foto. FOTO TASR/AP

Českí kriminalisti obvinili z podvodu 47-ročného muža, ktorý pracoval pre juhočeské údenárstvo a mäsiarstvo. Mäsové pochúťky predával v stánku v Prahe v nákupnom centre. K pokladni zamestnávateľa si ale pripojil svoje platobné terminály a počas dvoch rokov si zarobil 7 miliónov korún (takmer 285-tisíc eur), všimli si novinky.cz

„Obvinený muž si pripojil k pokladni vlastné nakúpené platobné mobilné terminály. Tie boli naviazané na bankové účty, ku ktorým mal ako jediný dispozičné práva. Od marca 2022 do mája tohto roku si týmito podvodmi prihral do vlastného vrecka bezmála 7 miliónov českých korún,“ povedal Jiří Matzner, hovorca juhočeskej polície.

Predávajúci mäsiar bol v kšefte s mäsom veľmi šikovný. Bol výrečný, vedel zalichotiť, a tým predať aj nepredajné. „Všetko fungovalo tak, ako má. Zákazník si kúpil mäsové pochúťky, pípol kartou, vyšlo potvrdenie transakcie. Podľa svedkov bol veľmi sympatický a vedel zarobiť. A zrejme aj preto mu to tak dlho prechádzalo,“ dodal Matzner.

Do firmy totiž aj napriek tomu, že si niečo posielal na svoj účet, vozil stále dosť peňazí. Na podvodníka prišlo juhočeské údenárstvo len nedávno po hĺbkovej kontrole. Prípad si prevzala juhočeská hospodárska kriminálka a jednoznačne ukázala na 47-ročného muža. Ten bol už v minulosti odsúdený za podvody.

„Vyšetrovateľ v týchto dňoch muža obvinil z podvodu a na súde mu hrozí až 8 rokov za mrežami,“ dodal český policajný hovorca.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie