fbpx

Zasadla koaličná rada. Vláda bude pokračovať v nastavenom tempe aj naďalej. Opozícia to kritizuje

Na snímke poslanci v parlamente. (Zdroj: TASR/ Pavol Zachar)

Vláda SR musí naďalej plniť svoje programové vyhlásenie v tempe, ktoré nastavil premiér Robert Fico (Smer-SD). Oznámila to strana Smer-SD po pondelkovom zasadnutí koaličnej rady. TASR o tom informovali z tlačového odboru strany.

„Koalícia rovnako vyhlásila jednotu a potrebu pokračovať v rokovaní Národnej rady SR,“ uviedli vo svojom stanovisku. Rokovanie vlády bolo prerušené v stredu popoludní, keď sa do parlamentu dostala správa o atentáte na premiéra Roberta Fica.

Situácia okolo ďalšieho pokračovania vlády vo veľkom závisela od zdravotného stavu premiéra, ktorý medzičasom absolvoval dve operácie. Momentálne sa jeho stav zlepšil a je stabilizovaný. Vedením vlády je momentálne poverený minister obrany Robert Kaliňák.

Súčasťou diania od atentátu na Fica bola aj výzva na okrúhly stôl všetkých politických strán, ktorý bol pôvodne plánovaný na dnes, no konať sa nebude kvôli nezhodám a odmietnutiu stretnutia od niektorých koaličných strán vrátane Smeru.

Avizované pokračovanie vlády „v tempe, ktoré nastavil premiér Robert Fico“ kritizuje aj opozičné Progresívne Slovensko (PS). Strana oznámila, že chce pokračovať v aktívnej a odbornej opozičnej politike. „Naďalej budeme odsudzovať všetky prejavy agresie a usilovať sa o zmenu politickej kultúry na Slovensku, ale zároveň aj vecne a tvrdo kritizovať všetky vládne návrhy, ktoré by boli pre Slovensko škodlivé,“ poznamenal predseda PS Michal Šimečka.

Po atentáte viaceré strany ohlásili prerušenie kampane pred eurovoľbami, ktoré budú 8. júna, SaS svoju kampaň obnovuje.

„Atentát na premiéra v stredu poobede otriasol krajinou a vo štvrtok bola v takom šoku, že na chvíľu stíchli aj najväčší politickí krikľúni. Cez víkend sme sa dozvedeli, že premiér je z najhoršieho vonku, SaS a aj ja osobne mu úprimne prajeme skoré uzdravenie. Zároveň sa najbesnejší politickí vlci otriasli a vrátili sa k politickému boju spred atentátu,“ napísal Richard Sulík na Facebook.

Vláda a parlament preto už dnes obnovujú rokovania, medzi iným aj o kritizovaných zmenách v RTVS. Koalícia tiež chce prijať uznesenie k atentátu na R. Fica. Na webe Národnej rady je návrh uznesenia k atentátu na premiéra, ktorý koalícia v utorok predloží do parlamentu. V návrhu je okrem iného výzva všetkým stranám, médiám a mimovládkam, „aby rešpektovali výsledky volieb a nešírili nenávisť voči vláde,“ informuje Denník N.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie