fbpx

Iránsky prezident Raísí zahynul pri páde vrtuľníka

Iránsky prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli pri páde vrtuľníka, ktorý sa v nedeľu 19. mája 2024 v hustej hmle zrútil v hornatom teréne. Na snímke iránsky Ebráhím Raísí prezident máva davu počas ceremónie v meste Kerman, Irán, 5. januára 2024. FOTO TASR/AP

Iránski záchranári našli v pondelok havarovaný vrtuľník, v ktorom sa nachádzal prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján. TASR správu prevzalo od agentúry Reuters.

Iránska štátna televízia s odvolaním sa na šéfa miestneho Červeného polmesiaca Pir Kolivanda uviedla, že v troskách stroja nespozorovali z diaľky „žiadne známky života“.

Vrtuľník sa zrútil v strmom údolí a záchranári sa k nemu snažia dostať v ťažko prístupnom teréne. Kolivanda informoval, že počas východu slnka boli od neho vzdialení približne dva kilometre.

„Vrtuľník našli, avšak zatiaľ nezaregistrovali nič, čo by vzbudzovalo nádej, že pasažieri sú stále nažive,“ informovala štátna televízia.

Vrtuľník vezúci iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahjána sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne. Nehoda vyvolala medzinárodný ohlas, množstvo štátov ponúklo Iránu pomoc pri pátracích a záchranných akciách. Tie však komplikovalo nepriaznivé počasie a tma.

Iránsky prezident Raísí haváriu neprežil

Iránsky prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli pri páde vrtuľníka, ktorý sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne.

Uviedli to agentúry Reuters and AP s odvolaním sa na iránsku štátnu televíziu a miestne médiá. Neskôr túto informáciu potvrdil aj iránsky viceprezident Mohsen Mansúrí, ktorý na sieti X zverejnil verš z Koránu používaný na vyjadrenie sústrasti.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie