fbpx

Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po nájazdoch, rozhodol Ločmelis. Slafkovský: „Musíme zlepšiť presilovky“ (aktualizované)

Na snímke zľava Libor Hudáček (Slovensko) a Robert Mamcics (Lotyšsko) počas zápasu B-skupiny Slovensko - Lotyšsko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2024 v Ostrave 19. mája 2024. FOTO TASR - Michal Runák

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále. Rozhodujúci nájazd premenil v siedmej sérii Dans Ločmelis. Slováci zostali v tabuľke na štvrtom mieste, no pobaltský tím na nich z piatej priečky stráca už len tri body a má lepší vzájomný duel.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali v úvode streleckú prevahu, ale v útoku boli dlho neefektívni a od 19. minúty prehrávali po góle Ralfsa Freibergsa. Lotyši v druhej tretine prebrali taktovku, svoj tím viackrát podržal brankár Samuel Hlavaj. Slovenskí reprezentanti dokázali otočiť skóre, o vyrovnanie sa postaral na začiatku tretej časti Martin Pospíšil a druhý gól dal 104 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Peter Cehlárik. Súper však vyrovnal v power play bez brankára zásluhou Oskarsa Cibulskisa. V predĺžení gól nepadol a tak rozhodli nájazdy, v ktorých na slovenskej strane uspel iba Juraj Slafkovský, kým v drese súpera bol dvakrát úspešný Ločmelis.

O osude Slovákov tak rozhodnú záverečné zápasy v základnej skupine. Hráči spod Tatier ju zakončia v utorok o 20.20 h súbojom so Švédskom, Lotyši nastúpia o štyri hodiny skôr proti USA.

Slováci vstúpili do zápasu s vedomím, že akékoľvek víťazstvo im dá štvrťfinálovú definitívu. Vydarilo sa im hneď prvé striedanie, po strele Regendu sa dostal k dorážke Kelemen, ktorý však napálil puk iba do Gudlevskisa. Aktivitou hýrili aj ďalšie formácie, takže pred lotyšským brankárom bolo rušno. Sľubnú možnosť na otvorenie skóre nevyužil Cehlárik. Lotyši vedeli tiež pohroziť, v 12. minúte Indrašis dvakrát preveril Hlavaja. Slováci mali strelecky navrch (20:8 v 1. tretine), aktivitou si pýtali fauly, hra v početnej výhode im však nevychádzala, keď namiesto streľby v nej často volili zbytočné prihrávky. Navyše v 19. minúte nezachytili rýchly lotyšský výpad a kombináciu po osi Ri. Bukarts – Indrašis zakončil na dvakrát aj so šťastím Freibergs – 0:1.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie