fbpx

Ďalšia obeť internetovej výzvy. Tínedžera pripravili o život extra pikantné čipsy

Ilustračná fotografia (Zdroj: FREEPIK)

Výrobca čipsov krátko po chlapcovej smrti požiadal predajcov, aby zastavili predaj tohto výrobku. Tínedžer pochádzal z Massachusets a na sociálnych sieťach sa zúčastnil na súťaži v konzumácii pikantných tortillových čipsov, píše NBC News.

Harris Wolobah, žiak 10. ročníka z mesta Worcester, zomrel 1. septembra 2023. Keď ho polícia našla, nereagoval, a tak ho zobrali do nemocnice. Tam následne zomrel. Príčina smrti bola uvedená ako kardiopulmonálna zástava v súvislosti s nedávnym požitím potravinovej látky s vysokou koncentráciou kapsaicínu.

Podľa správy hovorkyne Výkonného úradu pre verejnú bezpečnosť a ochranu v štáte Massachusetts mal 14-ročný chlapec aj zväčšené srdce a vrodenú srdcovú vadu, uvádza portál tvnoviny.sk.

Príčina smrti bola stanovená 27. februára a úmrtný list bol vydaný mestskému úradu 5. marca, uviedla Driscollová. Výrobca čipsov, spoločnosť Paqui, krátko po Harrisovej smrti požiadal maloobchodníkov, aby zastavili predaj tohto produktu.

Čipsy, ktoré sa predávali za približne 10 dolárov, sa dodávali zabalené vo fólii v škatuľke v tvare rakvy s upozornením, že sú určené na „potešenie z intenzívneho tepla a bolesti“. Vo varovaní sa uvádza, že čipsy sú určené len na konzumáciu dospelými a mali by sa uchovávať mimo dosahu detí.

Napriek varovaniu deti nemali problém s nákupom nebezpečnej pochúťky. Z celej krajiny sa objavili správy o tínedžeroch, ktorí mali zdravotné problémy po tom, čo sa zúčastnili na výzve, vrátane troch kalifornských stredoškolákov, ktorých poslali do nemocnice, píše NBC News.

Zdravotníci boli privolaní aj do školy v Minnesote, keď sedem študentov po účasti na výzve takisto postihli ťažkosti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie